1 évnél régebbi cikk

Damniczki Balázs birsalmás vegán szaloncukra nyerte az Édesség Innovációs Díjat
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Simon Erika
Damniczki Balázs birsalmás vegán szaloncukra nyerte az Édesség Innovációs Díjat

A Magyar Édességgyártók Szövetsége minden évben a március 15-i nemzeti ünnep előtti napokban díjazza az előző év legkiemelkedőbb édesség-innovációját.

A Városháza kistanácstermében vette át a Damniczki Cukrászda tulajdonosa a birsalmás vegán szaloncukorral kiérdemelt elismerést, amely termék elnyerte a 2022-es Édesség Innovációs Díját. A kitüntetést minden év márciusában ítéli oda a Magyar Édességgyártók Szövetsége az előző év legkiemelkedőbb édesség-innovációjáért.

Damniczki Balázs hatalmas megtiszteltetésnek nevezte az elismerést, hiszen cége nem tagja a Magyar Édességgyártók Szövetségének, így, ahogy fogalmazott, külsősként tudta kiérdemelni az első helyezést.

"A vásárlók egyre több alternatív, mentes terméket keresnek a különféle érzékenységek miatt. A vegán termékek - mint amilyen a nyertes szaloncukor is - nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt. Fontos, hogy az alapanyagok minél tisztább, ellenőrzött forrásból származzanak. Lehetőleg preferáljuk a magyar alapanyagokat, főleg a gyümölcsök esetében" - hangsúlyozta a fehérvári mestercukrász.

Cser-Palkovics András polgármester a város szempontjából is kiemelt jelentőséget tulajdonított annak, hogy egy székesfehérvári manufaktúra vihette haza az első díjat. Hozzátette, egy ilyen helyi vállalkozásnál fogyasztani dupla boldogság, hiszen finomságokat ehetünk, közben összejöhetünk, beszélgethetünk másokkal, ami az élet szép pillanatait jelentik.

Damniczki Balázs a sikereken felbuzdulva természetesen nem zárta ki annak lehetőségét, hogy az idei évben is induljanak majd a megmérettetésen egy hasonlóan ígéretes édességkreációval.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek