Fehérvári séf sikere: első 10-be jutott Adamek Balázs és csapattársa a Global Chefs Challenge-enFehérvári séf sikere: első 10-be jutott Adamek Balázs és csapattársa a Global Chefs Challenge-en
Abu Dhabiban rendezték meg a héten WACS Global Chef Challenge versenysorozat döntőjét.
A magyar csapat, Adamek Balázs, a székesfehérvári Diófa étterem séfje és Kocsis Marcell a versenysorozat döntősei a világ legjobb 10 séfje között végeztek. A magyar team a Global Chef versenyek életében a legsikeresebb eredményt érte el.
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség a héten folyamatosan posztokban és élő videókban követte Balázsék versenyzését, így versenymunkáikat is a saját szemünkkel csodálhattuk meg.
A megmérettetés során 5 órájuk volt arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüjüket, melyet a versenyszabályzatban megadott fő alapanyagok köré kellett felépíteni. Minden fogásnak megvolt a kötelező eleme: a menü egy vegán előételből, egy halételből, borjú felhasználásával elkészített főételből és egy desszertből állt.
Balázs és Marcell menüje a következő volt:
- Sült zeller dióval és almával, marinált spárgával és kókuszos zeller szósszal
- Halibut filé kaviárral, karfiollal és uborkával
- Borjúbélszín borjú terrin-nel, borjúmiriggyel töltött hagymával, burgonyapürével, gomba tarte-tal és borjú jus-val
- Csokoládé mousse málna zselével, citrusos mangó salátával, tea gyöngyökkel és fűszeres málna fagylalttal