11 hónapnál régebbi cikk

Kisöpörte a Körmendet is, újra bajnoki döntőt játszhat az Alba Fehérvár
·Sportsiker·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Kisöpörte a Körmendet is, újra bajnoki döntőt játszhat az Alba Fehérvár
·Sportsiker·Utolsó frissítés: undefined

A rájátszásban még veretlen fehérvári kosarasok az elődöntőt is a legrövidebb úton letudták, 3-0-ra verték a Körmendet. A harmadik meccs 103-86 lett, ezzel 2017 után játszhat ismét döntőt az Alba.

Megállíthatatlan eddig az Alba, a Kecskemét után a Körmendet is három meccsen ütötte ki, „söpréssel” jutott a fináléba. Alejandro Zubillaga vezetőedző kinevezése óta még nem veszített bajnokit a fehérvári csapat, ez már 13 meccset jelent, vagyis a szezon végére került csúcsformába.

A Körmend ellen az első két meccs sima volt, a harmadikon pedig a második negyedtől folyamatosan elhúzott és komolyabb hullámvölgy nélkül nyert az Alba. A bajnokságban már 11 mérkőzésen dobott száznál több pontot a csapat, most 103-86 lett a vége. 

Története során kilencedik alkalommal játszhat bajnoki döntőt az Alba Fehérvár, az eddig nyolcból ötöt megnyert.

A döntőben az ellenfél a címvédő Szombathely lesz, amely szintén 3-0-val jutott túl a Zalaegerszegen (igaz, az utolsó meccs csak hosszabbításban dőlt el). Érdekesség, hogy az Alba és a Falco korábban kétszer is találkozott döntőben, mindkétszer a Fehérvár nyert (legutóbb eddigi utolsó fináléjában, 2017-ben). Igaz, a pályaelőny most Szombathelyen lesz. A döntő jövő szerdán kezdődik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek