1 évnél régebbi cikk

Sokan örülhetnek, feltöltötték a Velencei-tavat!
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/tesselyzoltan
Sokan örülhetnek, feltöltötték a Velencei-tavat!

Több, mint 10 tonna halat telepítettek a tóba a héten. 

A hírek igaznak bizonyultak, a horgászok örömére a héten elvégezte a MOHOSZ az évindító haltelepítését a sukorói hajóállomásnál.

Több, mint 10 tonna 3-4 nyaras, fogható méretű pontyot telepítettek a tóba. 

A tó vízszintje az elmúlt időszak csapadékosabb időjárásának, az árok tisztításoknak és a mesterséges pótlásnak köszönhetően nemrégiben meghaladta a 100 centimétert – ez tette lehetővé a tavaszi haltelepítést.

A halak tóba eresztésén ott volt Tessely Zoltán is. A térség országgyűlési képviselője, a Fehérvár Televíziónak megerősítette, hogy a tavalyi súlyos aszály után tovább folytatódik a Velencei-tó feltöltése, az erre létesült tározókból, így jelenleg úgy tűnik, elkerülhető az ökológiai katasztrófa. 

Mindenesetre az 1-3 kilós pontyok tóba eresztésekor remélhetőleg senki se felejtett el egy kis csapadékot kívánni a halaktól. Mivel a tó vízszintje még mindig 30 centivel marad el a 135 centiméteres minimum szabályozási szinttől. 

A MOHOSZ szakemberei úgy fogalmaztak, reményt ad, hogy a vízállástól függetlenül ez az év egyelőre csapadékosabbnak ígérkezik a korábbiakhoz képest, az elmúlt hónapokban pedig közel 50 centiméternyi víz pótlódott vissza a tóba, ami egyben azt is jelenti, hogy a tóban meglévő vízkészlet jelentősen frissült. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek