1 évnél régebbi cikk

Budai úti társasház csúcsfalát rongálta meg a szél, de villanyvezetékekre, utakra is dőltek fák a viharban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Budai úti társasház csúcsfalát rongálta meg a szél, de villanyvezetékekre, utakra is dőltek fák a viharban

Csaknem hatvan beavatkozásra volt szükség Fejérben, a legtöbb eset Székesfehérváron és környékén volt.

Leginkább útra dőlt fák miatt riasztották Fejér vármegye tűzoltóit a március 27-i viharos erejű szélben - tájékoztatott a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A legtöbb beavatkozás Székesfehérváron és környékén, Gárdonyban, valamint Dunaújváros és Sárbogárd térségében volt, ahol a hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók egymással együttműködve dolgoztak a viharkárok és a szél okozta balesetveszély elhárításán. Tíz épület tetőszerkezetét rongálta meg a szél, hat helyszínen villanyvezetékre dőlt fa, illetve leszakadt faág adott munkát.

Székesfehérváron, a Budai úton egy társasház csúcsfalát rongálta meg a szél körülbelül négy négyzetméteren. A csúcsfal még álló, de veszélyesen megdőlt részét a tűzoltók visszabontották. Városunkban kidőlt fa miatt avatkoztak be a tűzoltók a Kassai utcában, a Szent Gellért utcában, a Szeredi utcában és a Szörényi utcában.

Vasúti pályára dőlt egy fa Kulcs és Adony között, az Álmosvölgy utcai átjárótól körülbelül nyolcszáz méterre. A lombozat a nagyfeszültségű vezetéket elérve kigyulladt. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók kiérkezésére a tűz kialudt, az egység a pályaszakasz feszültségmentesítését követően eltávolította a fát.

Dunaújvárosban fát döntött ki a szél a Balogh Ádám utcában, az Aranyvölgyi úton, a Dunaparti úton és a Lokomotív utcában. Utóbbi helyszínen az ágak megrongáltak egy fémkerítést. Az Akácfa utcában pedig egy kettéhasadt fa akadályozta a forgalmat. A balesetveszélyes fákat a város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel feldarabolták illetve kivágták, kéziszerszámokkal az ágakat levágták.

Sárbogárdon a Szent István utcában egy garázs lemezhéjazatú féltetős szerkezetét a szél szarufástól leemelte, a tetőszerkezet a ház tetején fennakadt. A város hivatásos tűzoltói a balesetveszélyes féltetőt leemelték és elfektették az udvaron. A Bethlen Gábor utcában garázsra dőlt egy tíz méter magas fenyő, amelyet a tűzoltók motoros láncfűrésszel visszadaraboltak.

Gárdonyban egy húsz méter magas fenyő dőlt nyaralóra, amelyet a tűzoltók motoros láncfűrésszel visszadaraboltak.

Fejér vármegyére kedden is figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt, ezért kérik, továbbra is óvatosan közlekedjünk a fák, fasorok, állványzatok közelében, lehetőség szerint ne parkoljunk fák alatt, és figyeljük a meteorológiai szolgálat előrejelzéseit, riasztásait.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek