1 évnél régebbi cikk

Májustól változik a vérvételi időpontfoglalás rendje
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/SYNLAB Hungary
Májustól változik a vérvételi időpontfoglalás rendje

A sorban állás és a várakozási idő csökkentése az intézkedés célja, amelyről valamennyi alapellátásban és szakellátásban dolgozó orvost is tájékoztattak.

Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatták, hogy jelentősen megnőtt az alapellátásból beutalóval érkezők számára a sorban állás a laborban. A legfontosabb változás így, amelyet májustól a SYNLAB bevezet, hogy a kórházi beutalóval rendelkezőknek is előzetesen be kell jelentkezniük a vérvételre - írja az ÖKK.

Többféleképpen is lehet időpontot foglalni, de elsősorban az online módot javasolják a laborban dolgozók. Ezt már most is megteheti bárki, jövő héttől pedig új elérhetőségek is rendelkezésre állnak majd. Két linket adnak majd meg, amelyen a beutaló típusától függően tudnak bejelentkezni a vérvételre érkezők. Telefonon is lehet időpontot foglalni. Itt arra kell számítani, hogy a labor telefonszámai megváltoznak, mert a gördülékenyebb ügyintézés érdekében olyan központot alakítanak ki, ahol a nem fogadott hívások sem „vesznek el”, hanem vissza tudják keresni a telefonszámokat és vissza tudják majd hívni a betegeket. Az online és a telefonos mellett továbbra is lehet személyesen is vérvételi időpontot foglalni.

A májustól életbe lépő változásokról a szakorvosokat és a háziorvosokat is tájékoztatta már a SYNLAB, így az érintett betegek tőlük is érdeklődhetnek. Április utolsó hetében pedig az új elérhetőségeket is közzéteszik, hogy minél szélesebb körben érjék el az információval pácienseiket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek