10 hónapnál régebbi cikk

Nosztalgiavonatra fel: a Simple Plan Budapestre látogat a nyár elején!
·Zenekoncert·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Budapest Park
Nosztalgiavonatra fel: a Simple Plan Budapestre látogat a nyár elején!
·Zenekoncert·Utolsó frissítés: undefined

Tinikoromban elképzelhetetlennek tartottam, hogy valaha kedvenc zenekaraim koncertjein fogok tombolni, erre most napokon belül a tavalyi My Chemical Romance és Sum 41 után a Simple Plan slágerei is felcsendülnek Budapesten.

Már idejét sem tudom, hogy mióta hallgatok rock- és punkzenakarokat. Legelőször talán a Green Day fülbemászó dallamai babonáztak meg, majd sorban érkezett a Good Charlotte, a Linkin Park, a The Rasmus, a Breaking Benjamin, a My Chemical Romance, természetesen a legnagyobb favoritom, a Sum 41, majd a Pierre Bouvier vezényletével nagyokat dobbantó Simple Plan is.

A csapatok közül pont utóbbi zenéi maradtak meg bennem a leginkább (a My Chemical Romance és Sum 41 mellett), köszönhetően könnyebben fogyasztható daloknak, amelyek nem egyszer nemzetközi szinten is a slágerlisták élmezőnyében csücsültek, khm, Welcome to My Life, I'm Just a Kid és társaik...

Éppen ezért gyorsan a hétköznapjaim részévé váltak a főleg szerelmi csalódásokból és a tinikorból való kitörésből, a felnőtté válásból táplálkozó számaik, amelyeket egyszerűen nem tudtam és nem tudok megunni ma sem.

Mondanom sem kell, hatalmas örömmel töltött el, amikor az októberi Sum 41 koncert előzenekaraként pont a Simple Plant jelentették be, amely brigád jó pár zúzós dalt letekert a még nagyobb megborulás előtt. Persze ez nekem korántsem volt elég...

Így amikor a Budapest Park 2023-as felhozatalát böngésztem, újra földöntúli öröm lett úrrá rajtam: a Simple Plan ismételten szeretett fővárosunkba látogat, méghozzá rögtön a nyár elején, június 6-án!

Mondanom sem kell, hogy amióta megtudtam, a buli időpontját, folyamatosan régi kedvenceimet pörgetem, illetve időközben néhány újabb nótával is kibővítettem a repertoárt, ugyanis a kanadai zenekar 2022-ben debütált hatodik lemezük, a Harder Than It Looks turnéjával érkezik hazánkba, amely album szintén megidézi első alkotásaik dallamvilágát. Szóval, a nosztalgia a tetőfokára hág! Nem is beszélve arról, hogy a Ruin My Life című produktumban a Sum 41 frontembere, Deryck Whibley is tiszteletét teszi.

Én azt mondom, egy hét múlva ismételten tinédzserré fogok változni, hogy egy felejthetetlen este részese legyek a Simple Plan közreműködésével, és remélem a java még hátravan, ugyanis még azért akad néhány együttes a bakancslistámon!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek