Különleges koncertélmény az Egyházmegyei Látogatóközpontban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Különleges koncertélmény az Egyházmegyei Látogatóközpontban

A szabadzene világa tárulhatott azok elé, akik ellátogattak Székesfehérvárra, jól ismert zenészek adtak ugyanis egy közös koncertet. Az esemény a Felhangolva! című program keretében valósult meg.

Különleges koncerttel örvendeztette meg a székesfehérváriakat az Ab Baars és a Grencsó/Mezei/Hock/Miklós kvartett. A Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum már 2022 óta szervezi meg nagysikerű jazz-estjeit, éppen ezért gondolták úgy, hogy most több jól ismert zenekar koncertjének hangulatát varázsolják a színpadra.

„2022 óta szervezünk Kiss György kollégámmal jazzkoncerteket az Egyházmegyei Múzeumban és a Látogatóközpontban is, ezek pedig annyira felkeltették az érdeklődést, hogy egy megállapodás keretében hívtunk most ide több nívós zenekart is” – mondta el Smohay András, az Egyházmegyei Múzeum igazgatója.

A fellépők mindegyikét személyes és határozott zenei stílus jellemzi, valamint az improvizáció is jelentős szerepet kap egy-egy fellépésükön, így most a szabadzene világát tárták az érdeklődők elé.

Fülelünk, ha valaki elkezd játszani, majd ehhez csatlakozunk, ez egyfajta szó, mondat és frázis adogatás, amely szépen összeáll zenévé.

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek