3 hónapnál régebbi cikk

Nyári Zene-szó – komolyzenei koncertsorozat Székesfehérváron
·Zenekoncert·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Nyári Zene-szó – komolyzenei koncertsorozat Székesfehérváron
·Zenekoncert·Utolsó frissítés: undefined

Immár harmadik alkalommal rendezi meg a Zene-Szó nyári koncertsorozatot a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum az Alba Regia Szimfonikus Zenekar közreműködésével. A három koncertből álló sorozatnak az Egyházmegyei Múzeum Szent Imre udvara, valamint a Szent Imre-templom ad otthont.

Az Egyházmegyei Múzeum Szent Imre udvara adott otthont annak a sajtótájékoztatónak, amely a Zene-Szó nyári koncertsorozat programjairól tájékoztatott. Smohay András, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum igazgatója elmondta, hogy az idei év lesz sorozatban a harmadik alkalom, amikor együttműködnek az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral.

"A koncertek helyszíne itt lesz az egyházmegyei Múzeum Szent Imre kvadrumában, ami az egykori Ferences Rendháznak az udvara. Két koncert lesz itt, illetve a harmadik koncert pedig a Szent Imre-templomban, amit itt van mellettünk. A koncertek, amik itt az udvarban lesznek sokkal inkább egy kellemes nyáresti szórakozást ígérnek a klasszikus zene szerelmeseinek, a templomban pedig már az áhitatnak is szerepe lesz a koncerteken" – mondta Smohay András, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum igazgatója.

Ruff Tamás, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatója egyebek mellett arról is beszélt, hogy milyen szempontok alapján állították össze a koncert kínálatot.

"Tudunk olyan kamarazenei csemegékkel készülni, melyek a nagyzenekari vagy épp a kamarazenekari bérletes sorozatainkban nem tudnak helyet kapni és azt gondolom, hogy Mozart vagy Bach muzsikája a szó legnemesebb értelmében a klasszikus zenén belül is egy olyan populáris vonulatot tud képezni, amely méltán számíthat a nézők érdeklődésére" – árulta el Ruff Tamás, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatója.

A koncertek sorát június 28-án Mozart művei nyitják "Kis bécsi házimuzsika" címmel, augusztus 2-án "Egy jó kávé, jó zenével" fantázianéven barokk zenekari és kórusművek csendülnek fel, a koncertek sorát pedig szeptember 20-án az "Érces hangok" rézfúvós kamaramuzsika zárja a Szent Imre-templomban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek