11 hónapnál régebbi cikk

Levegőtlen raktérben szállította a migránsokat - Fehérváron bukott le, öt év börtönt kapott
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Levegőtlen raktérben szállította a migránsokat - Fehérváron bukott le, öt év börtönt kapott

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádirata alapján a bíróság elítélte azt az embercsempészt, aki 14 migránst próbált meg Ausztriába szállítani.

A vádirati tényállás szerint a szerb férfi 2022. május 30-án reggel 6.00 óra körüli időben a magyar-szerb határ közelében egy erdős területen vett fel 14, magát egyiptominak illetve pakisztáninak valló állampolgárt egy kistehergépkocsi rakterébe azért, hogy őket az osztrák-magyar határ közelébe szállítsa. 

A kistehergépkocsi személyszállításra nem, csak teherszállításra volt csak alkalmas, mivel rakterének szellőzése nem volt biztosított.

A vádlott által felvett 14 személy a földön fekve helyezkedett el a több órás utazás alatt. A szerb férfi gépkocsiját 2022. május 30-án 9.20 órakor vonták intézkedés alá a Székesfehérvári Rendőrkapitányság járőrei, és ennek során a vádlott cselekményét leleplezték.

A szerb embercsempész Magyarországon jogellenesen tartózkodó személyeket segített az államhatár jogszabályi rendelkezések megszegésével történő átlépésében azzal, hogy őket Ausztriába kívánta szállítani. A vádlott cselekménye minősített embercsempészés megállapítására alkalmas, melynek büntetési tétele 5-10 évig terjedő szabadságvesztés.

A bíróság a vádlottat a Székesfehérvári Járási Ügyészség vádirata alapján bűnösnek mondta ki, őt 5 év börtönbüntetésre ítélte és 10 évre kiutasította Magyarország területéről.

Az ítélet jogerős.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek