10 hónapnál régebbi cikk

Összetartozunk címmel bemutatták a Vörösmarty Színház 2023/24-es évadát
·Kultszínház·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Vörösmarty Színház
Összetartozunk címmel bemutatták a Vörösmarty Színház 2023/24-es évadát
·Kultszínház·Utolsó frissítés: undefined

Vígjátékokkal, útkereséssel, barátságtörténettel, musicallel és megannyi lélekemelő pillanattal várja a következő évadban a székesfehérvári Vörösmarty Színház régi és új nézőit.

Nagyszínpad

  • Maugham kulisszadarabjával nyit, a Csodálatos vagy, Júlia! egy színésznő szeszélyes életébe enged betekintést, a tükröt Szikora János tartja.
  • A sort egy igaz barátság története folytatja, David Seidler A király beszéde VI. György küzdelmét tárja elénk, aki a dadogás démonával veszi fel a harcot egy meghatározó történelmi pillanatban.
  • A mester és tanítványa közös útját Bagó Bertalan egyengeti.
  • Jókai Mór regénye alapján készült A kőszívű ember fiai romantikus színművet Szikora János rendezi.
  • A nagyszínpadi saját bemutatók sorát a Chapman-Cooney páros bohózata zárja, a Ne most, drágám! szerelmi sokszögeit Czukor Balázs szerkeszti.

A színház együttműködéseinek köszönhetően két színház vendégelőadását is láthatják a fehérvári nézők. Budapestről, a József Attila Színházból érkezik a Furcsa pár női változata, a Mecsek fővárosából, a Pécsi Nemzeti Színházból pedig egy keserédes komédia, a Teljesen idegenek. 

Kisszínpadok

  • Kozák András Stúdióban a színház névadójának útkeresése, a Csongor és Tünde különleges világát kelti életre Czukor Balázs. Majd Bagó Bertalan nyúl vissza az ókori görögökhöz Euripidesz Iphigeneia Auliszban című mesterművével.
  • A Pelikán Fészekbe Tom Waits, Georg Büchner és a Woyzeck című musical költözik Horváth Csaba rendezésében.

Folytatódik a szoros együttműködés a Komáromi Jókai, valamint a Zirano Színházzal. Ezúttal egy kedves gyerekelőadás, a Lázár Ervin világa ihlette Hapcikirály kel életre Tasnádi István tollából, Lőrincz Zsuzsa rendezésében.

A következő évadban műsoron marad számos nagysikerű előadás: a Nagyszínpadon a Mágnás Miska, a Boeing, Boeing, A padlás, a Beatles.hu, a Fame, Az öreg hölgy látogat, a Diótörőcske,  a Tizenkét dühös ember is látható lesz. A budapesti Játékszínben pedig Szakonyi Károly ma is érvényes korrajza, az Adáshiba marad műsoron.

A kisszínpadok előadásai közül a Nem félünk a farkastól, a Bölcs Náthán, az ÁJLÁVJÚ! (Te édes, de jó vagy, légy más!), a Mikve, két Ulickaja-darab, az Odaadó hívetek, Surik és az Unokám, Benjamin, a Kartonpapa, a Petőfi rock, a tantermi előadásként indult Multiverzum, 7 nap és A cégvezető marad műsoron.

Egy új magyar musical ősbemutatója is lesz

Ez pedig Benyovszky, a szabadság szerelmese című előadás lesz, amely Pozsgai Zsolt, Bradányi Iván és Nagy Tibor szerzőtrió alkotása. Ez a produkció 2024 nyarának nagy vállalkozása lesz szabadtéri bemutatóval, amit később követ majd a kőszínházi változat bérletes előadása.

Székesfehérvár előadóművészeti intézményeinek példaértékű összefogásából idén új bérlet született. Az Alba Regia Táncegyüttes, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a Székesfehérvári Balettszínház és a Vörösmarty Színház a négy különböző műfaj legnépszerűbb darabjaival kívánja fűszerezni a kínálatot.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek