10 hónapnál régebbi cikk

Megfenyegette a fehérvári diákot, majd elvette a pénzét az egyik bevásárlóközpont mögött a sárosdi férfi
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Megfenyegette a fehérvári diákot, majd elvette a pénzét az egyik bevásárlóközpont mögött a sárosdi férfi

Egy 27 éves sárosdi férfit – őrizetbe vétele mellett – rablás elkövetése miatt hallgatták ki a székesfehérvári nyomozók.

A székesfehérvári rendőrségre 2023. június 8-án a reggeli órákban tett telefonon bejelentést egy édesapa - írja a police.hu. A bejelentő elmondta, hogy nem sokkal korábban iskolába igyekvő 16 éves fiát Székesfehérváron, a Budai úti bevásárlóközpont mögötti füves területen egy ismeretlen férfi megfenyegette és elvette a nála található készpénzt.

A sértett a nyomozóknak elmondta, hogy iskolába menet az ismeretlen elkövető odalépett hozzá, hogy kávéra kérjen pénzt tőle. A kérésnek a fiatal eleget is tett, az összeg azonban nem bizonyult elegendőnek: a mind erőszakosabbá váló férfi még több pénzt követelt és megfenyegette áldozatát. A megrémült 16 éves fiú tartva az agresszor esetleges támadásától, átadott részére egy tízezer forintos bankjegyet, melyet miután a rabló magához vett, elhagyta a helyszínt.

A bejelentést követően a rendőrök azonnal széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, melynek eredményeként rövid időn belül látókörükbe került egy 27 éves sárosdi lakos, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. A férfit 2023. június 15-én kora reggel elfogták az egyenruhások és még aznap délután rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki, valamint előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek