10 hónapnál régebbi cikk

Összefogás, felelősségvállalás és segítség: véradást szervezett a Depónia
Fehérvár Médiacentrum fotója
PB
Összefogás, felelősségvállalás és segítség: véradást szervezett a Depónia

Nem először bizonyította a Depónia, hogy különleges és összetartó közösség az övék.

Ha közösségépítésről, előremutató programról, egészségről, környezetvédelemről vagy társadalmi felelősségvállalásról van szó, a Depónia Nonprofit Kft. nem húzódik a háttérbe, sőt, szinte kivétel nélkül az első sorba lép. Nem véletlen, hogy az elmúlt években már egyetlen TESZ-futás sem múlhatott el a Depónia-futás nélkül, hogy rendszeresen csatlakoznak a Hulladékcsökkentési Hét programjaihoz, ahol idén harmadik helyet szerzett projektjük, vagy éppen legutóbb tizenkét órás futáskihívást teljesítettek.

"A tizenkét órás futáskihívásunk nagyon jól sikerült, és sok munkatársunkat mozgatta meg. Az a program is az egyik kolléganőnk ötlete volt, ahogy a véradás is, a vezetőség pedig egyből a kezdeményezés mellé állt. A Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei szervezetével felvettük a kapcsolatot, és ők javasolták az időpontot is. Ami fontos volt, hogy 20 fő alatt nem települnek ki, ám ez létszám nálunk hamar összejött,

harmincketten jelentkeztek előzetesen, de napközben többen csatlakoztak még a munkatársak közül.

Ez az első ilyen akciónk, igaz, erre korábban helyünk sem volt, de az új létesítményben már ezt is meg tudjuk oldani, az oktatóteremben alakult át ideiglenes véradóponttá. Mindenképpen szeretnénk hagyományt teremteni, hiszen a közösségépítés mellett elkötelezettek vagyunk a társadalmi felelősségvállalás mellett is" - hangsúlyozta Budai Dóra, a Depónia Nonprofit Kft. PR vezetője.

A Depónia oktatótermét a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete szakszerűen és gyorsan berendezte, az első véradók pedig már a tizenegyórási kezdésre meg is érkeztek. Köztük az ötletgazda, Láng Éva is, aki egy másig cégnél találkozott korábban ilyen lehetőséggel.

"Felhívtam a Dórit, hogy mi lenne, ha mi is szerveznénk véradást, hiszen tök jó közösség vagyunk. Rendszeres véradó vagyok én is, és úgy gondoltam, hogy itt meg lehet mozgatni az embereket és jót cselekedhetünk. Szerencsére pozitív volt a fogadtatás, többen jelezték a közvetlen munkatársak közül, hogy első véradók lesznek, és ugyan nagyon félnek, de mindenképpen csatlakoznak, és persze vannak a rendszeres véradók, akiknél nem volt kérdés, hogy eljönnek" - mesélte Láng Éva.

Mivel a szolgáltató családbarát intézmény, így a véradáson résztvevő munkatársak egy nap pluszszabadságot is kaptak segítségükért cserébe.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek