1 évnél régebbi cikk

Depónia-siker: harmadik helyet szerzett a fehérvári projekt a Hulladékcsökkentési Hét programon
·ZöldDepónia·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Depónia Nonprofit Kft.
Depónia-siker: harmadik helyet szerzett a fehérvári projekt a Hulladékcsökkentési Hét programon
·ZöldDepónia·Utolsó frissítés: undefined

A Depónia Rázzuk a rongyot energiatakarékosan! elnevezésű, a hulladékmegelőzést célzó programja került a legjobbak közé.

Azt már korábban sokszor és sok helyen bizonyította a Depónia Nonprofit Kft., hogy elkötelezett a hulladékcsökkentés és újrahasznosítás terén, ennek jegyében pedig évek óta aktív résztvevője az Európai Hulladékcsökkentési Hét kampányának. Nem véletlen, hogy újabb elismerést kapott a szolgáltató környezettudatos tevékenységéért.

A Depónia 2022-ben is elindult az Európai Hulladékcsökkentési Hét 2022 programon, amelynek eredményhirdetését a napokban tartották az ÉMI Nonprofit Kft. székházában, és ahonnan újabb elismeréssel térhetett haza a székesfehérvári cég.

"Társaságunk "Rázzuk a rongyot energiatakarékosan!" elnevezésű, a hulladékmegelőzést célzó programjával, "Gazdálkodó/Ipari szervezet" kategóriában harmadik helyezést ért el, a díjat dr. Raisz Anikó Energiaügyi Minisztérium Környezetügyért és Körforgásos Gazdaságért Felelős Államtitkárától vehettük át. Magyarországon az Európai Hulladékcsökkentési Héten összesen 281 akciót regisztráltak, így még nagyobb elismerés a díj és a gratuláció. Az, hogy a példaértékű ötletek között köszöntötték Társaságunkat" - mondta el Budai Dóra a Depónia Nonprofit Kft. PR vezetője.

A szolgáltató kampányában nemcsak az újrahasznosítást helyezte fókuszba: a random gardróbcsere mellett ugyanis ezúttal a munkatársak által behozott pólókból szőnyegeket közösségépítő-kézműves napon készítettek, illetve farmert is gyűjtöttek, melyből csodás babzsákfotelek készülnek. Vagyis 2022-ben nemcsak az újrahasznosítás, de a közösségépítés is megvalósult a Depóniánál.

A projekt része volt az is, hogy a dolgozók által leadott pamut, nedvszívó anyagokat a Depónia műhelyében géprongyként újra felhasználják, valamint a tavalyi év hagyományait követve a szolgáltató idén is gyűjtött az állatmenhely lakóinak takarókat, törölközőket, ágyneműhuzatokat, amelyeket a menhely hasznosítani tudott. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek