3 évnél régebbi cikk

Törött lett a kukám, mit kell tenni Székesfehérváron és a Depónia szolgáltatási területén?
Fehérvár Médiacentrum fotója
PB
Törött lett a kukám, mit kell tenni Székesfehérváron és a Depónia szolgáltatási területén?

Sajnos előfordul, hogy a hulladékgyűjtő edény megsérül, eltörik ürítés közben. De mit kell tenni ilyen esetben Székesfehérváron és a Depónia szolgáltatási területén?

Murphy után szabadon: ami eltörhet, az el is törik, és ez alól a kuka sem kivétel! Sajnos előfordul, hogy a reggel kihelyezett szeméttel teli, de ép hulladékedényünk délutánra üres lesz, ám törött. Az első bosszúság után aztán jön a nagy kérdés, hogy ilyenkor mi a teendő?

Mivel velem éppen ez történt néhány hónapja, így mostanra saját tapasztalatból számolhatok be a megoldásról.

Elsőre persze fogalmam sem volt, hogy merre induljak, azon túl, hogy azt tudtam, a megoldás kulcsa a Depónia Nonprofit Kft. kezében van. Így felhívtam az ügyfélszolgálatot a +36 22 507 419-es számon, ahol a következő utat jártam be: 0-es gomb alatt van a panaszokkal kapcsolatos ügyintézés, azon belül is a 2-es gomb az edényürítéssel, el nem szállított hulladékkal, edénytöréssel kapcsolatos panaszügyintézés. 

A telefonos ügyintézésen túl több platformon, így személyesen és az online ügyfélszolgálaton keresztül, vagy a műszaki ügyfélszolgálatnak e-mailben a szallitas@deponia.hu címen is bejelenthetjük a problémánkat. Ami fontos: soha ne felejtsük el megadni elérhetőségünket, vagyis a telefonszámunkat és e-mail címünket!

A panaszom beérkezését követően egy héttel a Depónia munkatársától érkezett levél, amelyben a következő kérdések álltak:

  1. A hulladékgyűjtő edény gyártási időpontja, mely az edényen a gyártó által feltüntetésre került.
  2. A hulladékgyűjtő edény mérete (liter).
  3. Amennyiben fellelhető, a szabvány száma (MSZ…, EN…), melyet szintén a gyártó helyezett el a gyűjtőedényen.
  4. Kérjük, fotózza le a gyűjtőedényt, melyen a kuka teljes egészében látható, valamint a sérülést is közelebbről.
  5. Társaságunknak felróható körülmény igazolása, mely a sérüléshez vezetett.
  6. Amennyiben azt előzőekben nem jelezte felénk, a sérülés időpontjának megjelölése, az Ön által ismert körülmények rögzítése.

Ugyanakkor felhívták a figyelmet arra is, hogy abban az esetben, ha a hulladékgyűjtő edényt tíz évnél régebben gyártották, a kár nem rendeltetésszerű használatból ered, vagy az edény nem szabványos, nem a szállítójárműhöz rendszeresített, akkor nem vállalják a töréséért a felelősséget. Egyébként megteszik a szükséges intézkedéseket, javítást végeznek, vagy amennyiben indokolt, cserélik a kukát.

Én az egyes pont megválaszolásánál kapásból elakadtam, mert nemcsak arról nem volt fogalmam, hogy hol keressem a jelzést, de arról sem, hogy mit keressek.

A Depónia levelet kiküldő munkatársához fordultam telefonos segítségért, aki végül rém türelmesen - telefonon keresztül - végigpásztázta velem a kukát, és megleltük azt a kis körikont, amelyről kiderült a gyártási idő.

A többi pont megválaszolása már gyerekjáték volt - még nekem is. Hamarosan pedig megérkezett a szép, új kuka, ami azóta is állja sarat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek