2 évnél régebbi cikk

Ez egy tök jó kezdeményezés és egy tök jó ajándék tölcsér
Fehérvár Médiacentrum fotója
PB
Ez egy tök jó kezdeményezés és egy tök jó ajándék tölcsér

A Depónia, hogy minél több ember használja a jövőben a fáradt sütőolaj leadására kihelyezett gyűjtőket Székesfehérváron, figyelemfelhívó kampányt tart.

Magyarországon, a megyeszékhelyek közül elsőként Fehérváron indult el: a lakossági használt sütőolaj begyűjtése. November közepétől összesen 22 (+1) gyűjtőponton dobhatjuk ki a fáradt étolajat - persze szigorúan flakonban. És nemcsak a sütőolajtól, hanem bármilyen típusú étkezési zsiradéktól is megszabadulhatunk a tűzbiztonsági szempontból is biztonságos, közterületi gyűjtőpontokra kihelyezett, élénk sárga színű, 800 literes gyűjtőedényeknél.

Kapcsolódó
A Depónia 22 gyűjtőpontjára vihetjük a használt étolajat Székesfehérváron

November közepétől a Depónia Nonprofit Kft. a szelektív hulladékgyűjtő pontokon lehetővé teszi a lakossági használt sütőolaj leadását is.

A kezdeményezés népszerűsítésére a Depónia Nonprofit Kft. kampányt is indít: november 20-án, szombaton 10 és 13 óra között 7 frekventált gyűjtőponton diákok és a cég dolgozói népszerűsítik a sütőolajgyűjtést, és elmondják a legfontosabb tudnivalókat. A helyszínre érkezőket pedig megajándékozzák egy depóniás tölcsérrel. 

A 7 helyszín a következő lesz:

  • Balatoni út 10. (Biopiac),
  • Hübner András utca 4.
  • Palotai út 1. (Városi Piac É-NY-i bejárat),
  • Pozsonyi út 99. (Nyitra Abc),
  • Rákóczi utca 14.,
  • Sarló utca 13.,
  • Tóvárosi lakónegyed 68.

Gardróbcsere-garázsvásár-jótékonyság

2021-ben a Depónia Nonprofit Kft. ismét csatlakozott az Hulladékcsökkentési Hét 2021 kezdeményezéshez. A kampány minden évben a hulladékmegelőzés más-más területére összpontosít, missziója, hogy megszólítsa az embereket, és rávilágítson a hulladékcsökkentés jelentőségére, illetve a hulladékgazdálkodás három kulcsfontosságú elemére: a megelőzésre, az újrahasználatra, valamint az újrafeldoldozásra.

Idén 2021. november 20-28-ig tart a kampány, kiemelt témája pedig a „körkörös közösségek”.

Ennek egyik része a Depónia november 20-i sütőolaj gyűjtést segítő és népszerűsítő kampánya, a másik része pedig igazi összefogással valósul meg: a Depónia, a Fehérvár Médiacentrummal és a Széphő Zrt.-vel közösen gardróbcserét, garázsvásárt és jótékonysági rendezvényt hirdetett a cégek dolgozói számára, hogy így álljon nemcsak az újrafelhasználás, hanem a közösségek építését, erősítését célzó kezdeményezések élére.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek