1 évnél régebbi cikk

Aprítógép-bemutató a Depóniánál
Fehérvár Médiacentrum fotója
Németh-Nagy Róbert/FTV
Aprítógép-bemutató a Depóniánál

Zöldhulladék, illetve fahulladék aprítására alkalmas gépbemutatón vehettek részt a Depónia munkatársai szerda délelőtt a csalai Hulladékkezelő Központban. A modern berendezés egyik legnagyobb előnye a mobilitásában rejlik.

A csalai Hulladékkezelő Központban tekinthettek meg a jelenlévők a nagy teljesítményű aprítógépet munka közben. A Depónia munkatársai számára azért is hasznosak az ehhez hasonló bemutatók, mert így első kézből tájékozódhatnak egy-egy berendezés működéséről.

"Rengeteg mennyiségű zöldhulladék gyűlik össze nálunk időről-időre, illetve a lakosság saját magától is beszállít ide zöldhulladékot. Saját kapacitással ezt a mennyiséget nem igazán tudjuk itt ledarálni, illetve előkészíteni a későbbi elszállításra vagy további felhasználásra, így általában bérmunkaerőt, alvállalkozókat szoktunk a munkába bevonni. Kicsit ismeretlenül állunk ez előtt a teljesítményszint előtt, amit ez a gép tud, úgyhogy nagyon kíváncsiak vagyunk rá, hogy esetleg a jövőben érdekes lehet-e számunkra ez a megoldás" - mondta el Erdős Attila, a Depónia Nonprofit Kft. Hulladékkezelő Központjának telepvezetője.

A gép alapvetően különböző zöldhulladék és fahulladék aprítására szolgál, illetve energetikai célra vagy komposztálás céljára alkalmas végterméket állít elő. A modern berendezés egyik legnagyobb előnye a mobilitásában rejlik.

"Nagyon gyorsan összepakolható, továbbáll vele az ember, és egy másik területen kezd vele dolgozni. Nem az anyagot szállítjuk a géphez, hanem fordítva, a gép megy az anyaghoz, és mivel könnyen átalakítható, ezért az sem okoz gondot, hogy mondjuk két anyag között más és más beállítással dolgozzunk vele" - emelte ki Hajós Ákos, a Vermeer Hungária Kft. kereskedelmi vezetője.

Az aprítógép tehát megkönnyítheti a mindennapi munkafolyamatokat a hulladékfeldolgozó üzemek, így a Depónia Nonprofit Kft. számára is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek