11 hónapnál régebbi cikk

Pünkösdhétfőn rendezik a 12. TESZ futást
·SportDepónia·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika/ÖKK
Pünkösdhétfőn rendezik a 12. TESZ futást
·SportDepónia·Utolsó frissítés: undefined

Ismét lesz TESZ futás a környezetvédelmi világnap alkalmából. A versenyen egyéniben és váltóban lehet indulni, emellett a Depónia-futáson is részt vehetnek a sportolni vágyók.

Pünkösdhétfőn 17 órától rendezik a 12. TESZ futást a belvárosban. Egyéniben 4,8 kilométeren három körben vagy 11,2 kilométeren hét körben, illetve 3 fős váltóban, hét körben lehet teljesíteni a távot. Az ARAK, a Depónia Nonprofit Kft., valamint Székesfehérvár Önkormányzata által szervezett futóversenyek családok és a munkahelyi közösségek számára biztosítanak sportolási lehetőséget.

„Szerencsére azt látjuk, hogy ennek a programnak és versenynek is köszönhető az, hogy egyre többen kocognak, sportolnak, nordic walkingolnak Székesfehérváron, ehhez persze igyekszünk minden városrészben a megfelelő infrastruktúrát kiépíteni” - hangsúlyozta Mészáros Attila alpolgármester a program beharangozó sajtótájékoztatóján.

A Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért (TESZ) megmérettetés célja a mozgás, az egészséges életmódra nevelés, valamint a hulladékmegelőzés és az – újrahasznosítás népszerűsítése – ezt már Hirt Károly az ARAK elnöke mondta.

„Minél többen, és elsősorban a fiatalok találkozzanak egy olyan hangulatú eseménnyel, ami ösztönzi őket arra, hogy rendszeresen mozogjanak és készüljenek nemcsak a TESZ-re, hanem azokra az utcai futóversenyekre, amik egyébként pontosan a TESZ farvizén az utóbbi időben Fehérváron megjelentek. Azaz legyen az életmódjuk része, hogy mozognak, futnak, és készülnek arra, hogy egészségesen éljék le az életünket" - emelte ki Hirt Károly.

Hagyományosan a környezetvédelmi világnaphoz kapcsolódik a népszerű Depónia-futást is, amelyre jelképesen egy laposra taposott PET palackkal lehet jelentkezni. Az első 1000 jelentkező ajándék pólót kap, az egykörös 1,6 km-es távon kicsik és nagyok egyaránt kocoghatnak. A résztvevők felajánlhatják a futást kedvenc fehérvári iskolájuknak, a legtöbb felajánlást kapó intézményt pedig díjazzák a szervezők.

„Ez a legfontosabb fokmérője annak, hogy a szemléletformálásban mit értünk el. Évről évre többen vannak, évről évre több palackot gyűjtünk össze Gyűjtivel, ezzel az egyszerű mozdulattal pedig meg tudjuk mutatni, hogy mennyire sokat tehetünk a környezetünk tisztaságáért” - hangsúlyozta Molnár Beáta, a Depónia Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója.

A verseny ideje alatt a Várkörút, illetve a Rákóczi út Panorama Offices és Skála áruház előtti részét lezárják. A forgalomkorlátozások érintik a 17, 23, 24, 25, 33, 34 és 35 jelű buszjáratok közlekedését. A kimaradó, illetve terelőúton lévő megállóhelyeket, valamint a le- és felszállási lehetőségek teljes listája a Volánbusz oldalán, ide kattintva olvasható.

A versenyre való nevezéssel kapcsolatos bővebb információk a www.arakatletika.hu weboldalon olvashatók.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek