10 hónapnál régebbi cikk

Júliusban rajtol a KocsiZoom második évada
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
Júliusban rajtol a KocsiZoom második évada

Egy kis időre leállítottuk a kamerákat, de alig pár hónappal az első szezon záróadása után ismét autók pózoltak előttünk. Ezúttal azonban csavartunk egyet a koncepción, és még több használtautót örökítettünk meg!

Kellemes meglepetés ért, amikor áprilisban a KocsiZoom szerkesztőségét keresték meg egy igen komoly témával. Meghívtak minket egy országos konferenciára, ahol a használtautó-piac helyzetét elemezték szakértők segítségével. Nagyon úgy fest, hogy az új autók elszabadult árai miatt a legtöbben maradnak a másodkézből vásárolt négykerekűeknél. Megkérdeztük mi is a környékbeli kereskedőket, tapasztalnak-e hasonlót. 

Persze lesznek ennél könnyedebb történetek is, idén ugyanis számos típus ünnepel kerek évfordulót. Kissé meglepő, hogy a ma már harmincéves autócsodák megfordulnak Székesfehérvár utcáin is, a legtöbben azonban észre sem veszik. Nekünk viszont nyitva a szemünk az ilyen különlegességekre, a tulajdonosok pedig szerencsére együttműködőek, és szívesen mutatják meg féltett kincseiket. 

Az igazán benzingőzös rajongók némiképpen értetlenül állnak a rengeteg elektromos autó előtt, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy ez a jövő. És nem feltételes módban, ez tény. Mi is górcső alá veszünk néhány villanyos paripát, köztük olyanokat is, amikkel biztosan nem találkozunk majd naponta a hangtalanul suhanó érában sem. 

Talán még nagyobb izgalommal ülünk be azokba az autócsodákba, amelyek fittyet hánynak a károsanyag-kibocsátási mizéria miatt kialakult helyzetre, és mint utolsó dinoszauruszok, a vezetés színtiszta élménye miatt léteznek. Belső égésű motorral, sebességváltóval, kuplunggal és mindenféle mechanikus zajokkal, hogy érezzük, milyen az igazi autóvezetés. Tradicionális márkák egész sora várta, hogy megörökítsük a múltat és a jelent. Jó volt engedni hívó szavuknak! Az pedig külön megtiszteltetés, hogy egy világbajnok szerelővel is beszélhettünk, aki köztünk él Székesfehérváron!

Szervízrovatunkban már nemcsak külön típusokra koncentrálunk, hanem partnereink segítségével tanácsot adunk például az autó nyári felkészítéséhez, de szó lesz az egyre terjedő elektromos négykerekűek speciális fékfolyadék cseréjéről is.

Garantáltan nem fog unatkozni tehát az, aki ismét a KocsiZoomot választja! A Fehérvár Televízió autós magazinja július nyolcadikától kéthetente, szombatonként 18.25-kor jelentkezik friss adással. Az első évad minden része és az aktuális műsorok a Fehérvár Televízió YouTube-csatornáján is megnézhetők. Érdemes lesz velünk tartani!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek