10 hónapnál régebbi cikk

Különböző pártállású politikai szereplők egy asztal mellett
Fehérvár Médiacentrum fotója
okkfehervar.hu
Különböző pártállású politikai szereplők egy asztal mellett

A Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlésén fontos kérdések kerültek terítékre, így például szó volt pedagógus béremelésről, egészségügyi fejlesztésekről, TOP forrásokról és hulladékszállításról.

A jelen lévő városok vezetői egy közös nyilatkozatot is elfogadtak az Európai Unió irányába arról, hogy a települések kifejezett érdeke, hogy az Uniós források mihamarabb megérkezzenek Magyarországra. Három kiemelt területen kérte az MJVSZ az Uniótól, hogy a Magyarországnak járó forrásokat soron kívül biztosítsa: 1. Településeknek járó fejlesztései források (TOP). 2. Egészségügyi fejlesztések. 3. Pedagógusok béremelése.

Cser-Palkovics András polgármester a találkozóval kapcsolatban a közösségi oldalán úgy fogalmazott,

a közéletünk viszonyait ismerve példaértékű, hogy egyébként különböző pártállású politikai szereplők egy asztal mellett, egymást partnernek tekintve képesek konzultálni a településeket érintő kihívásokról.

Az ülésen egy fontos határnaphoz kapcsolódó változás is szóba került. Július 1-től a hulladékgazdálkodás már nem kötelező önkormányzati feladat, hanem az állam azt átveszi. A munkát egy 35 évre szóló koncessziós pályázat alapján az ország legnagyobb vállalata a MOL, egészen pontosan a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. látja majd el regionális szervezési rendszerben. Cser-Palkovics András a posztban megerősíti, hogy

a fehérvári emberek a szolgáltató személye vonatkozásában nem éreznek majd változást, hiszen régiókoordinátori konzorcium tagjaként a Depónia Kft. végzi majd el. A város tulajdonában álló cégünk piaci részesedése jelentősen nő majd a régióban a MOHU-val kötött szerződések alapján. Ez bevételt jelenthet a város számára is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek