9 hónapnál régebbi cikk

Szak-Ma tábor: a kreatív szakmák alapjaitól a tűzoltók habpartyjáig
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Szak-Ma tábor: a kreatív szakmák alapjaitól a tűzoltók habpartyjáig

Ismételten Szak-Ma tábort tartanak az általános iskolásoknak az Árpád iskolában. A rendezvény fő célja, hogy megismertessék a gyerekekkel az intézményben tanulható szakmákat.

Negyedik alkalommal indították el a pályaorientációs céllal megvalósuló Szak-Ma tábort az Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban, amely egy héten át tartalmas programokkal készül a fiataloknak. A rendezvényen naponta 40-60 általános iskolai tanulót foglalkoztatnak, amely során szakmai bemutatókon és vidám sportprogramokon vehetnek részt a jelentkezők. Szereminé Hegedűs Krisztina, igazgató elmondta, a tábor olyan nagy népszerűségnek örvend, hogy idén az online jelentkezéssel 30-40 perc alatt megteltek a férőhelyek.

“Legelőször 2020-ban volt ilyen táborunk, akkor a Covid miatt próbáltunk a szülőknek segíteni, hogy nyáron tudják hova rakni a gyerekeket. Ez egy ingyenes tábor, csak az étkezésért fizetnek a gyerekek, és az iskolában tanulhatni szakmáinkkal tudnak megismerkedni a a hét folyamán. Minden délelőtt szakmai program van, előre kell regisztrálni, mert úgy tudjuk kialakítani a csoportokat, hogy melyik napon ki milyen programokon tud részt venni" - emelte ki Szereminé Hegedűs Krisztina.

A Szak-Ma tábor során a fiatalok főleg a kreatív szakmákkal ismerkedhetnek meg, úgy mint a divatszabó és a fotós-grafikus, de a rendészeti szakmákból sem lesz hiány, a közszolgálat technikusok, katasztrófavédők, katonák, fodrászok, kozmetikusok és sportedzők munkájába is betekintést nyerhetnek a résztvevők. A gyerekek minden évben a rendőrségi és tűzoltó bemutatókat várják a legjobban.

“A rendőrségi bemutatón replikafegyvereket hoztak a rendőrök, azokkal ismerkednek a gyerekek. Az elmúlt években mindig más volt a program, volt amikor keresőkutyát hoztak, volt amikor elkapóskutyát hoztak. A tűzoltók pedig mindig jönnek egy nagy szerkocsival, ott a kicsik megismerkednek a különböző eszközökkel, amelyek fent vannak ezeken az autókon” - tette hozzá Szereminé Hegedűs Krisztina.

A tűzoltó bemutatót habpartyval zárták, amelynek nagy sikere volt, a gyerekek önfeledten vetettek bele magukat a frissítő programba. A héten még fodrász-, illetve katonabemutató vár a kicsikre, Szereminé Hegedűs Krisztina, hozzátette, jövőre hasonlóan izgalmas táborral készülnek a fiataloknak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek