9 hónapnál régebbi cikk

Új vezetőedzővel erősít az Alba Fehérvár KC
Fehérvár Médiacentrum fotója
okkfehervar.hu
Új vezetőedzővel erősít az Alba Fehérvár KC

Új edzővel ismételné meg bajnoki szereplését az Alba Fehérvár KC. A klub idénynyitó sajtótájékoztatóján szó volt a következő szezon terveiről, a képzőközponti státusszal járó feladatokról és az átigazolásokról is. Az új vezetőedző Horváth Roland, míg az új utánpótlás szakágvezető Kovács Attila lesz.

Az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata huszonhárom ponttal a hetedik helyen zárta 2022/23-as szezont. Hasonlóan sikeres bajnoki szereplést utoljára 2018/19-ben láthattak szurkolók. A székesfehérvári klub sajtótájékoztatóján Balássi Imre klubelnök hangsúlyozta, hogy kimagasló eredményt értek el, de bizakodó, mert minden feltétel adott ahhoz, hogy "ismét felülmúlják önmagukat".

A legnagyobb erősítésnek azt nevezte, hogy egyben maradt a keret jelentős része és a súlyos sérültek is visszatérnek. Kiemelte, hogy a koncepció maradt, vagyis minél több fiatalt igyekeznek beépíteni a csapatba, illetve csak fiatalokat igazoltak. Megemlítette, hogy képzőközponti státuszt kaptak, ezért új utánpótlás szakágvezető jött az egyesülethez: Kovács Attila a Ferencvárostól érkezett Fehérvárra, 17 éve dolgozik utánpótlásedzőként, emellett hét évig volt Elek Gábor vezetőedző másodedzője.

A sajtótájékoztatón jelen volt Mészáros Attila alpolgármester, aki megemlítette, hogy a város számára fontos a kézilabda, így a tavalyinál nagyobb támogatást kapott a klub, mert szeretnék, ha a női sportágakban is több élvonalbeli csapata legyen Székesfehérvárnak.

Az új vezetőedző, Horváth Roland szerint a csapat sokra hivatott, szeretnék közösen a legjobb eredményt elérni a következő szezonban. Úgy vélte, vannak a keretben olyan játékosok, akiknek a felnőtt válogatottság is elérhető lehet. Az igazolásokról szólva elhangzott, a horvát Tea Pijevic Romániába, a japán Ohjama Mana hazájába tért vissza. Gerháth Kincső Érden, Boldizsár Bianka pedig a Vasasban folytatja pályafutását, míg Józsa Krisztián vezetőedző Kisvárdára igazolt. Érkezett a beálló posztra a Győri Audi ETO-tól Kövér Luca és a NEKA-tól Kocsis Bettina. A montenegrói balszélső, Milica Andjusic a Buducsnoszt Podgoricától, míg Orbán Laura kapus a Tempo csapatától igazolt az Alba Fehérvárhoz.

Az együttes ma kezdte el a felkészülést a következő szezonra. Elsőként zártkapus meccsen lépnek pályára a Nagybánya ellen, majd július végén nemzetközi tornát rendeznek a Budaörs, a Japán válogatott és a Metzingen részvételével. Augusztusban Szlovákiában és Csehországban vesznek részt nemzetközi tornákon, majd a szlovák bajnok DAC ellen zárják a felkészülést. Az Alba Fehérvár a bajnokság első fordulójában a Debrecent fogadja.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek