9 hónapnál régebbi cikk

Szórakoztató száguldozás: a quadozás bárki számára elérhető
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay/KristinaMaSayCheese
Szórakoztató száguldozás: a quadozás bárki számára elérhető

Ha valaki azt mondja, hogy quad, akkor egyből a féktelen száguldozás, a dombok és a különböző terepek leküzdése jut eszünkbe.

Azt viszont már kevesen tudják, hogy ma már olyan járművek is elérhetőek, amelyeket kifejezetten hobbi quadozásra is lehet használni, akár az udvaron vagy erre kijelölt területeken.

Egyáltalán mi az a quad?

A másik megnevezése az ATV, ami az All-Terrain Vehicle kifejezést takarja. Magyarra fordítva ez annyit jelent, hogy bármilyen terepen megállja a helyét, legyen az aszfalt vagy laza talaj, garantáltan megbirkózik vele. Ma már bárki könnyen beszerezhet egyet magának például a Szigetmotor oldalán, ahol minőségi quad található.

Ez egy kiváló ár-érték aránnyal rendelkező termék, ami nagyon népszerű a gyerekek körében, de felnőttek számára is találhatunk modelleket. A quad is ugyanúgy szarvkormánnyal van ellátva, mint a motorkerékpárok, ezért is szokták még négykerekű motornak nevezni. Viszont előbbivel szemben sokkal nagyobb stabilitást nyújt, a vezetése is sokkal magabiztosabb lehet, és ezért is tud bármilyen terepviszonnyal könnyedén megküzdeni. Tökéletes kikapcsolódás lehet bárki számára, mivel biztonságos körülmények között élheti át a végtelen száguldás élményét.

Biztonságos a gyerekek számára?

Konkrétan semmivel nem veszélyesebb, mint lemenni a játszótérre csúszdázni. Már akár 3 éves kortól is lehet használni egy ilyen eszközt. A gyerek quadok ránézésre nem sokban különböznek a felnőtt változatokhoz képest. Mindössze méretben és teljesítményben vannak eltérések. Ezek a járművek könnyen vezethetőek, néhány éves gyerekek is egyszerűen meg tudják szelidíteni őket.

Már kisebb korban elkezdhetik megtapasztalni a vezetés élményét, valamint megtanulni a közlekedés szabályait. Ez hasznos tapasztalatot jelent felnőtt korukra és a jogosítvány megszerzése is könnyebben fog menni 17-18 évesen. Nemcsak a legkisebbeknek található gyerek quad, hanem konkrétan bármilyen korosztály számára vásárolhatunk ilyen járművet.

Ez azt jelenti, hogy akár az egész család nyugodtan száguldozhat együtt, ami tökéletes kikapcsolódás lehet. A gyerekek ma már egyre több időt töltenek a képernyő előtt (okostelefon, laptop, számítógép, konzol), bent a szobában. Egy quad tökéletes eszköz arra, hogy kicsalogassuk őket a “barlangból” és a szabadban legyenek. Garantáltan nem akarják majd letenni az első használat után.

A védőfelszerelésről nem szabad megfeledkezni!

Függetlenül attól, hogy gyerek vagy felnőtt felhasználóról van szó, a biztonság mindig az elsődleges szempont. Ehhez szükség van sisakra, védőruházatra és más kiegészítőkre is. A gyerekeknek az első használat előtt, közben és után is ajánlott alaposan elmagyarázni, hogy pontosan mire kell odafigyelni vezetés során.

Ha megvan az útmutatás és a védőfelszerelés, akkor garantáltan egy biztonságos kikapcsolódási formáról beszélünk.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek