8 hónapnál régebbi cikk

Csodás ökölvívást mutattak be Kókán a fehérvári bokszolók
·Egészségsport·Utolsó frissítés: undefined
Csodás ökölvívást mutattak be Kókán a fehérvári bokszolók
·Egészségsport·Utolsó frissítés: undefined

Babinec Dániel fölényes győzelmet aratott, Turós Levente pedig döntetlennel zárta az írek elleni csapatbajnokságot.

Kókán szálltak ringbe a Fehérvár Küzdősport SE ifjú tehetségei, Babinec Dániel és Turós Levente. A tehetséges fiatalok Írország utánpótlásának legjobbjaival csaptak össze. Bár ellenfeleik sokkal rutinosabbak voltak náluk, mégis föléjük nőttek a fiúk.

„Nagyon jó rendezvény volt, igen magas színvonalú, ami külön öröm volt számomra, hiszen a gyerekek megtapasztalhatták, milyen az, amikor bemondják a nevüket, száll a füst a bevonuláskor, villognak a színes fények és szól a bevonuló zene.” – nyilatkozta az FMC-nek az ökölvívók edzője, Turós Arnold – „Ezen kívül azért is nagyon hasznos volt ez a viadal, mert a srácok így hozzá tudnak szokni a magas szintű ellenfelekhez.”

Írország legjobbjaival csaptak össze a fehérvári ökölvívók

Turós Arnold FB-oldala

Az írek elleni csapatbajnokságon vegyes korosztályú bokszolók mutathatták be tudásukat. A gálára az írek nagyon erős versenyzőkkel érkeztek, s meg is nyerték a forduló 32:23-ra. Székesfehérvárról az U12-es fiatalokat hívták meg a magyar csapatba.

Babinec Dániel (37 kg) az első napon olyan fölényes győzelmet aratott, hogy másnap a visszavágó során már nem álltak ki ellene. Dani egyébként Ukrajnából érkezett Magyarországra pár évvel ezelőtt és három éve bokszol Turós Arnoldnál.

Mivel már egészen kicsi korában verekedni küldték szülőhazájában, nagyon sokat kellett rajta finomítani, hogy szépen bokszoljon és megértse, hogy nemcsak az a cél, hogy megverje az ellenfelet, hanem hogy közben szépen is bokszoljon. Korábban nem érezte komfortosnak a ringet, de mára ez szerencsére megváltozott a sikeres edzésprogramnak köszönhetően.

„Mostani ellenfele paprikás, verekedős gyerek volt, úgyhogy pont jól jött, hogy Dani kifinomult lett és technikás ökölvívással kibokszolta.” – összegezte legutóbbi meccsét edzője.

Babinec Dániel és Turós Levente nagyon szép meccseken mutatta be tudását 

Turós Arnold FB-oldala

Ő és Turós Levente (48 kg) is nagyon szép meccsel örvendeztette meg a nézőket. Levi mérkőzése nagyon sportszerű volt, egyszer sem szólt a bíró szabálytalanság miatt. Csodásan játszott, nagyon technikás volt. Két kiváló mérkőzést mutatott be: első nap egy nagyon szoros pontozásos vereséget szenvedett, másnap pedig döntetlen lett a visszavágó végeredménye.

„Ilyen gálán, ilyen ellenfelek ellen ringbe lépni felbecsülhetetlen élmény egy fiatal versenyző számára!” – mondta a Fehérvár Küzdősport SE vezetőedzője, majd hozzátette, hogy idén már csak egyetlen verseny vár a csapatra, a Magyar Bajnokság, amin Horváth Zoli és Major Milán fog indulni. A többiek ezalatt belevágnak a jövő évi alapozásba.

Borítókép: Turós Arnold FB-oldala
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek