9 hónapnál régebbi cikk

Továbbra is sietünk: 70 baleset egy hét alatt Fejérben, főleg gyorshajtás miatt
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Továbbra is sietünk: 70 baleset egy hét alatt Fejérben, főleg gyorshajtás miatt

Bár többnyire szerencsére csak anyagi kárral végződtek a balesetek az elmúlt héten, de tizenketten meg is sérültek, egy ember pedig életét vesztette.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten 70 közúti közlekedési baleset történt, amelyből 58 anyagi kárral végződött, míg további 12 személyi sérüléssel járt - tájékoztatott a police.hu. A balesetekben 3 személy súlyos, 11 fő könnyű, egy 61 éves ráckeresztúri gépjárművezető pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A balesetek legfőbb okai között továbbra is a sebességtúllépés, az elsőbbségadási szabályok elmulasztása, valamint a követési távolság be nem tartása szerepelnek.

Az említett esetek kapcsán a rendőrök 1 alkalommal intézkedtek olyan járművezetővel szemben, aki a gyanú szerint a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott és balesetet okozott.

"Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka. A megengedett legnagyobb sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával nemcsak a saját, de mások életét, testi épségét is veszélyezteti" - írja a rendőrség, aki egyben óva inti a járművezetőket e felelőtlen magatartástól, és felhívja a közlekedők figyelmét a közúti közlekedési szabályok maradéktalan betartására.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók