9 hónapnál régebbi cikk

Biciklit és tévét lopott, majd megborult a szerzeményekkel a Várkörúton - a térfigyelő kamera mindent rögzített
·Bűnügylopás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság
Biciklit és tévét lopott, majd megborult a szerzeményekkel a Várkörúton - a térfigyelő kamera mindent rögzített
·Bűnügylopás·Utolsó frissítés: undefined

A férfi utólag még megbüntette a tévét is a balesetért, jól belerúgott.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányságon tett feljelentést 2023. július 11-én egy férfi, akinek a kerékpárját a Várkörút egyik lakóházának alagsorából lopták el. A bejelentő elmondta, hogy a járművet zárt tárolóban tartotta, ahonnan egy másik lakó által elhelyezett, működésképtelen televízió is eltűnt.

A nyomozók tudomására jutott információk alapján azonnal az elkövető felkutatásába kezdtek, adatokat gyűjtöttek és elemezték a térfigyelő kamera felvételeit is, aminek köszönhetően sikerült azonosítaniuk a feltételezett tettest.

A helyszíni szemle és a képsorok alapján az elkövető felfeszítette a tároló ajtaját, és a kerékpárt kitolta a járdára. Ott a ház falának támasztotta, visszament a tévéért, amit a hóna alá kapva felpattant a kerékpárra, majd a Budai út irányába távozott.

Nem volt eseménymentes a kerekezés, hiszen alig indult el, elesett a járművel, majd mérgében belerúgott a tévékészülékbe.

A rendőrök a 26 éves férfit 2023. július 19-én tartózkodási helyén fogták el, és megtalálták a kerékpárt is, amit lefoglaltak. Sz. A.-t a nyomozók lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai a kerékpárlopások megelőzése érdekében:

  • Lezáratlanul sehol egy pillanatra se hagyjuk a járművet!
  • Használjunk két minőségi zárat (U-lakatot, colstokzárat)!
  • Lehetőleg forgalmas helyen zárjuk le a biciklit, zárt hely esetén pedig lássuk el a tárolót is megfelelő védelemmel!
  • Regisztráltassuk a kerékpárt a BikeSafe programban, amelyen keresztül a rendőrségen rögzített adatok alapján lopás esetén könnyebb és eredményesebb a felderítés!
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek