9 hónapnál régebbi cikk

Elkelt az összes főzőhely az idei lecsófesztiválra
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Elkelt az összes főzőhely az idei lecsófesztiválra

A regisztráció indulása utáni első két napon a főzőhelyek felét foglalták le a résztvevők, és a lendület később se hagyott alább, július utolsó hetére már csak néhány helyből választhattak a jelentkezni vágyók.

A 2023-as Fehérvári Lecsófőző Vigasságot szeptember 23-án, szombaton rendezi meg a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) a Dózsa György út – Zichy liget – Szekfű Gyula utca – Ányos Pál utca – Benyák Bernát utca – Ősz utca által határolt területen. A Móri út felújítása miatt a helyszín részben új, emiatt a főzőhelyek száma kevesebb a megszokottnál, ez is magyarázat lehet a gyors foglalásokra: mindenki igyekezett időben biztosítani a helyét. 

A Fehérvári Lecsófőző Vigasság az egyik legnépszerűbb közösségi esemény a városban, és a városhatáron túlról is rengeteg érdeklődőt vonz. A főzőverseny zsűrijének tagjai – Adamek Balázs, a Diófa Étterem séfje, Barsch Tamás, a Rosetta Étterem séfje, Bóza Roland, a Grill&Roll és a Bag-Dog üzletek tulajdonosa, Selymes Péter, a LecsóHáz üzletvezetője, Tőkés Dániel, a Böllér Boutique tulajdonos-vezetője, valamint Volenter István, a móri Öreg Prés Étterem vezetője és séfje – délelőtt körbejárnak a főzők között, és tanácsokkal is ellátják a csapatokat annak érdekében, hogy igazán jó lecsók készüljenek.

Megéri jelentkezni a zsűrizésre, hiszen a legjobbnak választott ételeket készítő csapatok mindegyike értékes nyereményekkel távozhat a főzőversenyről. Ízvilág, állag, tálalás – hagyományosan ezek a zsűrizés legfontosabb szempontjai, erre készülnek a verseny résztvevői és a zsűri tagjai is. Ezek közül a tálalás az, ami az első benyomást kelti: érdemes igényesen a zsűri elé tálalni a lecsót, ezzel máris közelebb lehet kerülni a dobogóhoz. 

A nap végére kiderül, ki lesz az idei Lecsókirály, új gazdára talál az alapítóról elnevezett Sipi Emlékkupa, és a szervezők javaslata alapján kiosztják a Legdekoratívabb Főzőhely címet is. A családokat a Zichy ligetben egész nap családi programok, színpadi bemutatók várják, a főzők között utcazenészek járnak, az eseményhez pedig hagyományosan kézműves kirakodóvásár is társul. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek