7 hónapnál régebbi cikk

Ki lesz szombaton a Lecsókirály? - ez lesz a 19. vigasság
Fehérvár Médiacentrum fotójaKi lesz szombaton a Lecsókirály? - ez lesz a 19. vigasság

Szombaton ismét fellobban a láng a bográcsok alatt. A Vigasság ezúttal is akkora sikernek örvend, hogy bár augusztus 28. volt a nevezési határidő, a főzőhelyek háromnegyede már július elején elfogyott.

A Móri út felújítása miatt nem a megszokott útszakaszon lesz a vigasság. A csapatok ebben az éven a Zichy ligetben, a Szegfű Gyula utcában, az Ányos Pál utcában és a Benyák Bernát utcában főznek majd. De valami nem változik, a szervezők ezúttal is színes programokkal várják a látogatókat a Zichy ligetben elhelyezett színpadon és a fesztivál egész területén.

Lecsókirályt is választ majd egy hattagú zsűri a lecsót készítők közül.

A tavalyihoz képest, két új tagot köszönthetnek a kóstoló bizottságban. A megszokott Bóza Roland, Selymes Péter, Tőkés Dániel és Adamek Balázson kívül, Volenter István és Barsch Tamás kóstol majd.

A Fehérvári Lecsófőző Vigasság városunk egyik legkedveltebb rendezvénye, amelynek megálmodója és alapítója Sipos József, a Fehérvár Televízió egykori igazgatója volt 2004-ben.

Emlékére egy különdíjat is létrehoztak, Sipi kupa néven, amit idén is megnyerhetnek a résztvevő csapatok a Lecsókirályi cím mellett.

A Fehérvár Televízió összeállítása:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek