9 hónapnál régebbi cikk

Ugye te sem hagyod ki a fehérvári Lecsófőző Vigasságot?
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Ugye te sem hagyod ki a fehérvári Lecsófőző Vigasságot?

Gyorsan fogynak a helyek a szeptemberi bulira, így ha ott lennél a barátaiddal és főznél egy finom lecsót, akkor ne tétlenkedj és add le foglalásod még ma.

Egy hete indult a jelentkezés a XVIII. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra, és már alig ötven főzőhely van csak szabadon. A helyek háromnegyede szinte azonnal elkelt. A céges csomagok többsége is gazdára talált már, de az arany fokozatú támogatói csomag – amelynek megvásárlója egyben a színpad névadó szponzora is lesz – még kiadó.

A 2023-as Fehérvári Lecsófőző Vigasságot szeptember 23-án, szombaton rendezi meg a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. A Móri út felújítása miatt a helyszín részben új lesz: a lecsófőzők a Dózsa György út – Zichy liget – Szekfű Gyula utca – Ányos Pál utca – Benyák Bernát utca – Ősz utca által határolt területen állíthatják fel bográcsaikat. Az új helyszín miatt a főzőhelyek száma kevesebb a megszokottnál, ezért sem érdemes halogatni a jelentkezést. Nevezés előtt mindenképpen célszerű tanulmányozni az idei helyszín térképét.

A magánszemélyek, civil és egyéb szervezetek augusztus 28-ig, illetve a főzőhelyek elfogyásáig regisztrálhatnak az említett címről elérhető online felületen, amelyen térképről választhatják ki főzőhelyüket, a jegyfoglalási rendszerekből is ismert módon.

A Fehérvári Lecsófőző Vigasság az egyik legnépszerűbb közösségi esemény a városban, és a városhatáron túlról is rengeteg érdeklődőt vonz. Szeptember 23-án ismét összegyűlhetnek a családok, baráti társaságok, munkahelyi csapatok, hogy felszabadultan, a közös főzés örömét élvezve együtt töltsenek egy napot. A nap végére most is kiderül majd, ki lesz 2023-ben a Lecsókirály, a hagyományoknak megfelelően új gazdára talál a Sipi Emlékkupa, díjazzák a Legdekoratívabb Főzőhelyet és a zsűri átad egy különdíjat is.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek