8 hónapnál régebbi cikk

Parádé a Székesfehérvári Balett Színházzal és a Boban Markovic Orkestarral
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Parádé a Székesfehérvári Balett Színházzal és a Boban Markovic Orkestarral

Különleges produkcióval örvendeztette meg a Székesfehérvári Királyi Napok látogatóit a Székesfehérvári Balett Színház és a Boban Markovic Orkestar a Parádé című előadással.

Az idén fennállásának ötödik évfordulóját ünneplő Székesfehérvári Balett Színház az elmúlt években a fehérvári kulturális élet teljes értékű szereplőjévé vált. Összesen huszonhárom bemutatót tartottak, a Vörösmarty Színházzal való együttműködésük során pedig hetvenegy alkalommal léptek fel a színházban. Rendszeresen szerepelnek hazai és nemzetközi gálákon, ahol rendre nagy sikerrel mutatják be előadásaikat.

Hasonló körülmények között debütált a Parádé is, amit a Bartók Tavasz sorozaton belül mutattak be Budapesten még tavaly tavasszal, most pedig a Székesfehérvári Királyi Napok nézői is megismerhették az előadást.

A Parádé tulajdonképpen egy kortárs táncszínházi mű, amit a Székesfehérvári Balett Színház a Boban Markovic Orkestar Mrak című albumának zenéjére alkotott meg. A Zichy-színpad nagy számban megjelent közönsége különböző történeket láthatott, amelyeket az albumon szereplő 12 zene más-más atmoszférái inspiráltak. 

A Zichy-színpadon ma 20 órától Charlie koncertjével folytatódnak a könnyűzenei programok, majd augusztus 20-án, vasárnap 20 órától a Bánk bán előadása zárja a Székesfehérvári Királyi Napokat. A hétvége részletes programját ide kattintva olvashatják.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek