Éles küzdelmek: Ráchegy Lovagja nyerte az idei Szent István Tornát!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szent István Király Múzeum
Éles küzdelmek: Ráchegy Lovagja nyerte az idei Szent István Tornát!

Középkori hangulatba csöppenhettek szombaton a Belvárosba látogatók a Lovagok napján. Délután a Szent István Tornán idén is hagyományőrző, tapasztalt, profi bajvívók mérettették meg magukat a fehérváriak szeme láttára.

A Lovagok Napján ki-ki a maga városrészéért is szurkolhatott. A nézők nemcsak egyedi ruházatokat és korhű fegyverzeteket láthattak, hanem éles, valódi küzdelmeket is. 

A lovagok a fülledt melegben több mint 30 kg-os páncélban, középkori fegyverekkel harcoltak.

A küzdelmek közül kiemelkedett a Feketehegy - Ráchegy párharc, Cseke András és Újvári Ádám szinte vérre menő, agresszív párharccal vívta ki a nézők hangos elismerését, többször nem csak a kardok sújtottak le, hanem az acélöklök is. Ami a további városrészeket illeti, a Belvárost Tóth Tamás, a Búrtelepet Bányai Ádám, Felsővárost Soós Barnabás, Maroshegyet Varga Gábor, Öreghegyet Tompits Gergely, Palotavárost pedig Bús Astarott képviselte.

Végül a II. Szent István Lovagi Torna győztese az Újvári Ádám képviselte, Ráchegy városrész lett. A győztesnek járó díjat Pokrovenszki Krisztián, a Szent István Király Múzeum főigazgatója és Kovács Loránd Olivér szakmai igazgató adta át. A Lovagok Napján persze kísérő programok is várták a kilátogatókat. Erről itt látható a Fehérvár Televízió rövid összefoglalója. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek