7 hónapnál régebbi cikk

Nem adott elsőbbséget, elgázolt egy kerékpárost az Új Csóri úton
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Nem adott elsőbbséget, elgázolt egy kerékpárost az Új Csóri úton

A 73 éves székesfehérvári sofőr kezdetben nem ismerte el felelősségét. A 37 éves biciklis súlyosan megsérült.

Súlyosan megsérült az a szabályosan közlekedő biciklis, akinek egy autós nem adta meg az elsőbbséget az Új Csóri út melletti kerékpárúton és elgázolta, írja a police.hu. A baleset még tavaly november 17-én reggel történt Székesfehérváron, az autóvezetőt most gyanúsították meg közúti baleset gondatlan okozásának vétsége elkövetésével.

A 73 éves sofőr egy udvar felől indult az Új Csóri út irányába, de figyelmen kívül hagyta a stoptáblát. Az autó a jobb elejével a jobbról szabályosan közlekedő kerékpárosnak ütközött. A baleset következtében a 37 éves fehérvári bringás férfi súlyosan megsérült, a járművekben nem keletkezett kár.

A szakértők bevonásával folytatott eljárásban a székesfehérvári egyenruhások bizonyítási kísérletet is tartottak, elemezték és értékelték a nyomozás során beszerzett adatokat. A rendőrök teljes részletességgel felderítették a történteket, így az autós, aki elsőként úgy nyilatkozott, hogy nem tartja magát felelősnek a történtekért, végül elismerte a felelősségét. 

A nyomozás vizsgálati szakaszában a közlekedésrendészeti szakemberek a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek