A szorítóban a vegán és az állati fehérjékA szorítóban a vegán és az állati fehérjék
Az utóbbi években nagy hírverést kaptak a vegán fehérjeporok, amelyek nemcsak a húst ideológiai okok miatt visszautasítók, hanem a tejfehérje-érzékenységgel, emésztési problémákkal küzdők számára is fogyaszthatók. Egyre több nagynevű sportoló adja nevét a növényi proteinporok népszerűsítését célzó kampányokhoz. Egy újabb divathullám van kialakulóban, vagy tényleg ennyire hatásosak? Valóban annyira jók a BodySelect vegán fehérjék, mint amennyire trendinek számítanak?
Csatlakozol a trendekhez?
Különböző sportágakban jeleskedő sportolók állnak ki a vegán fehérjék mellett, és mutatják meg saját sikereiken keresztül, hogy húsok és más állati eredetű élelmiszerek fogyasztása nélkül is lehet eredményeket, sikereket elérni.
A fehérje étrend-kiegészítők közül a tejsavófehérje viszi a prímet, a versenyzők és a hobbisportolók is esküsznek rá előnyei miatt. Viszont vannak, akik nem fogyaszthatják különböző okok miatt, számukra kínálnak nagyszerű lehetőséget az előállításuk során kevesebb erőforrást igénylő növényi protein italporok.
Izomépítés borsófehérjével?
A kizárólag növényi eredetű proteineket tartalmazó vegán fehérjék felszívódása kiváló, könnyebben emészthetők, mint az állati összetevőket tartalmazó táplálékkiegészítők. Akárcsak a tejsavófehérjék, ezek is nagyszerű hatással vannak az emberi szervezetre, ugyanis rengeteg vitamint és ásványi anyagot, antioxidánst tartalmaznak, segítik az izomtömeg megőrzését, növelését, a csontozat egészségét, gyorsítják a regenerációt.
Többféle vegán fehérje közül választhatsz, de az egyik legkedveltebb a sárga- és zöldborsóból készült, rengeteg glutamint és BCAA-t, viszont allergéneket nem tartalmazó, jól hasznosuló és kiváló tápértékkel rendelkező borsófehérje.
A fehérjék nélkülözhetetlenek
Az emberi szervezet számára legfontosabb makrotápanyagok egyikét az aminosavakból felépülő fehérjék alkotják. A sejtek, a szervek, a szövetek, az izmok, a csontozat építőkövei, ezért nélkülözhetetlenek. Fehérjdús táplálékokkal biztosíthatjuk a szükséges mennyiséget, de fokozott fizikai aktivitás esetén, illetve egyes állapotokban, életkorokban nagyobb mennyiségre van szükség. Erre szolgálnak a mesterséges állati és ízesítetlen növényi fehérjeporok.
Az egyes proteineknek különböző a hasznosulása, felszívódása, ezért nem mindegy, milyet fogyasztunk edzés előtt, alatt és után. A túlzott, folyékony állapotban történő mesterséges fehérjebevitel emésztési problémákat okozhat. A proteinek csökkentik az éhségérzetet, a jóllakottság érzetét adják. Így köztes étkezéseknek kitűnőek.
A vegán fehérjék jó alternatívát kínálnak a fehérjepótlásra azoknak, akik nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket.