7 hónapnál régebbi cikk

A szorítóban a vegán és az állati fehérjék
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay/StockSnap
A szorítóban a vegán és az állati fehérjék

A sportolók előszeretettel alkalmazzák megnövekedett fehérjeigényük egy részének pótlására az állati fehérjéből készült proteinporokat, azonban ma már azoknak is van megoldás folyékony fehérjeital készítésére, akik nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket.

Az utóbbi években nagy hírverést kaptak a vegán fehérjeporok, amelyek nemcsak a húst ideológiai okok miatt visszautasítók, hanem a tejfehérje-érzékenységgel, emésztési problémákkal küzdők számára is fogyaszthatók. Egyre több nagynevű sportoló adja nevét a növényi proteinporok népszerűsítését célzó kampányokhoz. Egy újabb divathullám van kialakulóban, vagy tényleg ennyire hatásosak? Valóban annyira jók a BodySelect vegán fehérjék, mint amennyire trendinek számítanak?

Csatlakozol a trendekhez?

Különböző sportágakban jeleskedő sportolók állnak ki a vegán fehérjék mellett, és mutatják meg saját sikereiken keresztül, hogy húsok és más állati eredetű élelmiszerek fogyasztása nélkül is lehet eredményeket, sikereket elérni.

A fehérje étrend-kiegészítők közül a tejsavófehérje viszi a prímet, a versenyzők és a hobbisportolók is esküsznek rá előnyei miatt. Viszont vannak, akik nem fogyaszthatják különböző okok miatt, számukra kínálnak nagyszerű lehetőséget az előállításuk során kevesebb erőforrást igénylő növényi protein italporok.

Izomépítés borsófehérjével?

A kizárólag növényi eredetű proteineket tartalmazó vegán fehérjék felszívódása kiváló, könnyebben emészthetők, mint az állati összetevőket tartalmazó táplálékkiegészítők. Akárcsak a tejsavófehérjék, ezek is nagyszerű hatással vannak az emberi szervezetre, ugyanis rengeteg vitamint és ásványi anyagot, antioxidánst tartalmaznak, segítik az izomtömeg megőrzését, növelését, a csontozat egészségét, gyorsítják a regenerációt.

Többféle vegán fehérje közül választhatsz, de az egyik legkedveltebb a sárga- és zöldborsóból készült, rengeteg glutamint és BCAA-t, viszont allergéneket nem tartalmazó, jól hasznosuló és kiváló tápértékkel rendelkező borsófehérje.

A fehérjék nélkülözhetetlenek

Az emberi szervezet számára legfontosabb makrotápanyagok egyikét az aminosavakból felépülő fehérjék alkotják. A sejtek, a szervek, a szövetek, az izmok, a csontozat építőkövei, ezért nélkülözhetetlenek. Fehérjdús táplálékokkal biztosíthatjuk a szükséges mennyiséget, de fokozott fizikai aktivitás esetén, illetve egyes állapotokban, életkorokban nagyobb mennyiségre van szükség. Erre szolgálnak a mesterséges állati és ízesítetlen növényi fehérjeporok.

Az egyes proteineknek különböző a hasznosulása, felszívódása, ezért nem mindegy, milyet fogyasztunk edzés előtt, alatt és után. A túlzott, folyékony állapotban történő mesterséges fehérjebevitel emésztési problémákat okozhat. A proteinek csökkentik az éhségérzetet, a jóllakottság érzetét adják. Így köztes étkezéseknek kitűnőek.

A vegán fehérjék jó alternatívát kínálnak a fehérjepótlásra azoknak, akik nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek