6 hónapnál régebbi cikk

Barangol a vándorszínész
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
Barangol a vándorszínész

Petőfi születésének 200-ik évfordulóján az emlékévet vetélkedővel zárta le a Vörösmarty Mihály Könyvtár. A Tarsoly Ifjúságért Egyesülettel közösen szervezett megmérettetés döntőjét az intézmény olvasótermében rendezték meg. 

Vörös István Él-e még Petőfi című kötetéből olvasott fel Buriánné Tarró Edit, a Vörösmarty Mihály Könyvtár igazgatója a vetélkedő megnyitóján. Az intézmény és a Tarsoly Ifjúságért Egyesület Petőfi születésének 200-ik évfordulója alkalmából szervezte meg a versenyt. 

"Minden költővel való foglalkozás a gyerekeknek a szókincsét, gondolkodását gazdagítja, bővíti. Azt gondolom, hogy a Petőfi vetélkedő is emiatt kell, hogy megvalósuljon, megszervezzük. Ez volt mindig is a célunk, hogy ehhez hozzájáruljunk." - tájékoztatta az fmc.hu-t Sipos András, a Tarsoly Ifjúságért Egyesület elnöke. 

A vetélkedőt Fejér vármegye általános és középiskolásai számára hirdették meg, a  verseny a Nemzeti Kulturális Alap pályázati támogatásával valósult meg. A középiskolások döntőjébe 7 csapat jutott be.

"Azért jelentkeztünk, mert iskolánk névadója Petőfi Sándor, és ezért mi már fiatalkorunk óta sokat találkoztunk vele és nagy szerepe volt abban, hogy az országunk ott tartson, ahol most tart." - foglalta össze Gergely Nikolett, hogy miért jelentkezett a vetélkedőbe.  

A három tagú csapatok érdekes feladatokat kaptak, például filmet néztek, és az alapján kellett a kérdésekre válaszolniuk, idézetek és képeket párosítottak össze, idegennyelvre fordított versekkel ismerhették meg Petőfi világirodalomban betöltött helyét.  

"Pantomim feladat, ahol ők fognak verseket bemutatni egymásnak. Adtunk egy olyan feladatot is, azt már előre elkészítették a diákok, hogy Barangol a vándorszínész címmel állítsanak össze egy ppt-t és az alapján mondják el a megismert információkat. Még egy olyan feladatunk is lesz, ahol a Petőfi versek átdolgozását, zenei változatait fogják felismerni."- ismertette a feladatokat Horváth Istvánné középiskolai magyar tanár.

A vetélkedőn harmadik helyezett lett a Bugát Pál Technikum "Szerelem gyöngyei" csapata, második helyezést ért a technikumból a "Petőfi tyúkjai" csapat, a megmérettetést a Vasvári Pál Gimnázium "Adydas" csapata nyerte. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek