6 hónapnál régebbi cikk

Öt napon át tartanak kézműves foglalkozást a Rác utcában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
Öt napon át tartanak kézműves foglalkozást a Rác utcában

Kézügyességük fejlesztésével tölthetik a gyerekek az őszi szünetet. A Kézművesek Házában öt napon át sajátíthatják el az agyagozás, varrás, fűzés művészetét az iskolások.

A kicsiket és nagyokat egyaránt várják a szünidőben közös alkotásra, a Kézművesek Házába. Az öt napos programsorozat Székesfehérvár önkormányzatának támogatásával jöhetett létre abból a célból, hogy a kisiskolások az őszi szünetben is hasznosan tölthessék szabadidejüket. A szervezők a foglakozásra már 5 éves kortól, egészen 12 éves korig várják a gyerekeket.

Alkalomról-alkalomra a kézműves mesterek igyekeznek olyan dolgokat mutatni a fiataloknak amiknek a hétköznapi életben is bármikor hasznát vehetik. Október utolsó napjait például gyöngyfűzéssel, varrással, papírból levél és állatok hajtogatásával, illetve agyagozással töltötték idejüket a kisiskolások,  November 2-án illetve 3-án kedden és szerdán, papírdoboz hajtogatást, fafaragást, körmönfonást és még sok egyéb remek dolgot sajátíthatnak el a gyerkőcök.

A foglalkozások ingyenesek, előzetes regisztráció nem szükséges. A gyermekek 10-től 15 óráig tartózkodhatnak felügyelet mellet a Rác utcai Kézművesek Házában.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek