5 hónapnál régebbi cikk

Új otthonokba költözhetett 120 ellátott Polgárdiban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Aranyalma Integrált Szociális Intézmény
Új otthonokba költözhetett 120 ellátott Polgárdiban

Befejeződött az Aranyalma Integrált Szociális Intézmény Fejér Vármegye Kristály Szociális Szolgáltató Központ Polgárdi telephelyen ellátott 120 fő intézményi férőhely kiváltása Polgárdiban.

Új otthonokba költözhetett a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Vármegyei Aranyalma Integrált Szociális Intézményének 120 fő ellátottja. Az EFOP-2.2.2-17-2017-00021 azonosítószámú „Intézményi férőhely kiváltás – Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény Polgárdi, Somlyói u. 2/a telephely” című pályázat eredményeképpen 120 fogyatékossággal élő személy életminőségének javítását biztosítja a települési környezetbe integráltan megépített tíz otthon, amelyek egyenként 12 fő fogadására alkalmas lakóépületek. A projekt összköltsége 2,74 milliárd forint vissza nem térintendő támogatás, mely az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam támogatásával jött létre.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság az EFOP-2.2.2-17-2017-00021 azonosítószámú „Intézményi férőhely kiváltás – Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény Polgárdi, Somlyói u. 2/a telephely” című pályázata 120 fő középsúlyos, illetve súlyos értelmi fogyatékossággal élő gondozott életminőségének a javítását tette lehetővé. A projekt keretén belül tíz, egyenkét 12 fő ellátását biztosító lakóépület megépítése valósult meg, mellyel 120 kiváltott férőhely jött létre.

Az úgynevezett támogatott lakhatás célja a fogyatékossággal élő, pszichiátriai beteg, továbbá szenvedélybeteg személyek számára ápolást-gondozást nyújtó, nagy létszámú intézményi ellátás teljes körű kiváltása, és a lakók igényeinek megfelelő, magas minőségű, hozzáférhető közösségi alapú ellátás biztosítása. 

A kiváltott intézményben szolgáltató központ kialakítására került sor. A Kristály Szociális Szolgáltató Központ Polgárdi biztosítja az alapszolgáltatásokat, így az étkeztetést, a házi segítségnyújtást, a támogató szolgáltatást és a nappali ellátást. A Szolgáltató Központ az alapszolgáltatások nyújtásán és a szocioterápiás foglalkoztatáson túl munkalehetőséget kíván biztosítani az ellátottak számára fejlesztő foglalkoztatás keretein belül is.

A támogatott lakhatási szolgáltatást biztosító ingatlanokba bútorok, háztartási gépek, kiegészítő eszközök, a Szolgáltató Központba irodabútorok, informatikai eszközök, ipari gépek beszerzése történt meg a projekt költségvetéséből, valamint, az ellátottak számára két darab 9 személyes gépjárművet is vásároltak.

További információ kérhető:
Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság
Fejér Vármegyei Kirendeltsége
8000 Székesfehérvár, Piac tér 12-14.
E-mail: fejer@szgyf.gov.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek