5 hónapnál régebbi cikk

A szép burkolás titkai
Fehérvár Médiacentrum fotója
123rf.com/csimagemakerek
A szép burkolás titkai

Építkezésnél vagy felújításnál előbb vagy utóbb eljön az ideje a hidegburkolásnak is. Ez egy olyan feladat, amit érdemes komolyan venni, hiszen rengeteget tesz hozzá (vagy vesz el!) otthonunk esztétikus megjelenéséhez.

Ahhoz, hogy a végeredmény igazán szép és tartós legyen, nagyon sok körülményre oda kell figyelnünk. Még abban az esetben is, ha szakemberekre bízzuk a munkálatok elvégzését, nem árt tisztában lenni azzal, hogy milyen lépései vannak a folyamatnak, hogy ily módon ellenőrizhetővé váljon számunkra a projekt.

Az apróságokon nagyon sok minden múlik!

Ott vannak például az ujhazbodrogi.hu feszültségmentesítő lemezei, amelyek hozzásegíthetnek minket a valóban mutatós és hosszú élettartamú burkolat megvalósításához. Ez egy olyan alapanyag, amelyet kifejezetten hidegburkolatok kialakítása során alkalmaznak. Használatával csökkenthető, illetve kizárható az egyes rétegek közötti feszültség. Ennek a feladatnak az ellátására az egyszerű ragasztóréteg önmagában nem alkalmas.

A feszültségmentesítő lemez jelentősége

A feszültségmentesítő lemezzel egyszerű bánni, vágása sem okoz problémát, ennek köszönhetően nem jelent időbeli kiesést a burkolás. Pozitívumai viszont annál inkább vannak, hiszen elkerülhetővé teszi a beton mozgásából fakadó károsodásokat. Éppen ezért óriáslapokkal történő burkolásnál egyenesen kötelező használni, mert ez teszi lehetővé, hogy a diletációs hézagok mentén ne kelljen a lapokat szétvágni, mégsem fognak megrepedni.

További előnye ennek a lemeznek, hogy vízszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, és dönthetünk teljesen vízzáró változat mellett is. Ennek eredményeképpen használható nedves felületen is, habár természetesen ha arról van szó, hogy nem megfelelő a vízszigetelés, azt nem fogja tudni helyettesíteni. 

A feszültségmentesítő lemezzel a nagy terhelésnek kitett területek is nyugodtan burkolhatók, ráadásul kültéri alkalmazásra is tökéletesen megfelelnek. Érdemes gondolni rájuk, ha valóban tökéletes végeredményre vágyunk, amely sokáig az eredeti állapotában marad meg.

Mi mindenre gondoljunk még?

A hidegburkoláshoz természetesen emellett is rengeteg dolgora lesz szükség. A feladatot eleve az egyenletes felszín kialakításával szükséges kezdeni, amihez padlókiegyenlítőt kell alkalmazni. Emellett alapozók és tapadóhidak, fugázóanyagok, a már emlegetett ragasztók is nélkülözhetetlennek bizonyulnak, ahogy a kenhető szigetelésnek és a hidegburkolati profiloknak is megvan a maguk szerepe. 

És ha mindent beszereztünk, és végre minden kész? Nos akkor következhet a csempe, járólap, greslap, kerámia- vagy óriáslap, azaz végre elérkezik az ideje annak is, hogy feltegyük a pontot az i-re, és végre a dizájn világában is elmerülhessünk. Jó alapokkal sokáig élvezhetjük majd a szép, új burkolatunkat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek