2 hónapnál régebbi cikk

Izgalmas újítások és új szolgáltatások a Vörösmarty Mihály Könyvtárban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Izgalmas újítások és új szolgáltatások a Vörösmarty Mihály Könyvtárban

QR-kódos könyvajánlók és adventi naptár, egyedi, kézműves naplók - a karácsonyi készülődés mellett számos újdonsággal várja olvasóit a Vörösmarty Mihály Könyvtár december 1-jétől.

December 1-től három újdonsággal várja olvasóit a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Minden könyvtárban elérhetőek lesznek a kötészetük által elkészített egyedi, kézműves naplók, amelyeket az adventi időszakban lehet majd megvásárolni. A naplókból befolyt összeg fontos közösségi célokat is segíthet: a Vörösmarty Mihály Könyvtár társasjátékokat szeretne vásárolni, amelyeket egy új szolgáltatás keretében 2024-től ki is kölcsönözhetnének az olvasók.

A digitalizáció jegyében december 1-től QR-kódos, felolvasásokból álló adventi naptárat is indít a VMK. A december 1. és 24. közötti időszakban minden nap kikerült egy plakát a könyvtárak ablakába, amelyeken látható lesz egy QR-kód, amit beolvasva egy mese, egy vers, egy novella vagy éppen egy könyvrészlet szólal meg, amelyet az intézmény dolgozói olvasnak fel.

A QR-kódokkal ezentúl könyvjelzőkön is találkozhatnak az olvasók. A Vörösmarty Rádióval együttműködve a Vörösmarty Mihály Könyvtár rendszeresen mutat be könyveket a rádióban. Ezek a beszélgetések a www.vmk.hu oldalon, továbbá a QR-kódos könyvjelzőkön keresztül – melyeket a megemlített könyvekbe és szerte a könyvtárakban is elhelyeznek – is elérhetővé válnak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek