4 hónapnál régebbi cikk

Iskolásokat látogattak az Alba Fehévár kosarasai
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Iskolásokat látogattak az Alba Fehévár kosarasai

Rendhagyó testnevelésórán vettek részt az Arconic-Alba Fehérvár játékosai a Sziget utcai Általános Iskolában, amely során számos labdás játékot próbálhattak ki a kosárlabda iránt érdeklődő fiatalok. A programon félpályás dobóversenyt is tartottak.

Gyerektoborzót tartottak a Sziget utcai Általános Iskolában, ahol a kicsik játékos formában ismerkedhettek meg a kosárlabda alapjaival. Oláh Gabriella, utánpótlásedző elmondta, reméli, hogy az ilyen és ehhez hasonló programoknak köszönhetően sokan a kosárlabdát fogják választani: “Próbáljuk a gyerekeknek felkelteni a figyelmét. Lesznek különböző ügyességi feladatok, egy-két viccesebb fogócska, illetve tippelhetnek majd, hogy a játékosok közül ki dobja be leghamarabb félpályáról a labdát. Láthatnak egy-két trükközést is labdával, illetve remélhetőleg zsákolást is.”

A gyerekek nagyon élvezték a labdás foglalkozást, főleg mert az Arconic-Alba Fehérvár kosarasai is velük tartottak az esemény során.

“Egy testnevelésórára érkeztünk, azért, hogy népszerűsítsük a kosárlabdát és gyarapítsuk az Alba utánpótlását. Ez hagyományos az Albánál, minden évben akár többször is szoktunk jönni. Most kicsit feszítettebb volt a programunk, ezért így decemberre esett. Főleg ügyességi feladatokat szeretnénk csinálni a gyerekekkel, lesz dobóverseny is, talán egyet-kettőt zsákolni is fogunk" - mondta el Kass Balázs, az Arconic-Alba Fehérvár kosárlabdázója.

Az Alba egyetlen vereséggel vezeti a kosárlabda-bajnokságot, legutóbb a Sopron KC-t győzték le a fehérváriak. Legközelebb pénteken 18 órától játszanak bajnoki mérkőzést a Debrecenben a DEAC ellen.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek