4 hónapnál régebbi cikk

Diákok ajándékozták meg a rászoruló fehérvári anyákat
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér
Diákok ajándékozták meg a rászoruló fehérvári anyákat

Adventi adomány érkezett a Családok Átmeneti Otthonába. Az élelmiszereket, ajándékokat rejtő csomagokat a Hétvezér és a Széna téri Általános Iskola diákjai gyűjtötték, és vitték el az intézménybe. 

Élelmiszereket, ajándékokat, plüssöket gyűjtöttek a Széna téri és a Hétvezér Általános Iskola diákjai, hogy szebbé tegyék az édesanyák és gyermekek karácsonyát. 

"Főként karácsonykor, és máskor is az évben, nagyon fontos, hogy segítséget tudjunk nyújtani a rászorulóknak. Ami nekünk természetes, az nekik nagy örömet okozhat ilyenkor. Rengeteg ruhát, plüss állatot gyűjtöttünk össze, bébi ételt, és nagy örömünkre szolgált."- foglalta össze az indíttatást Alföldi Anna Boglárka, Hétvezér Általános Iskola Diákönkormányzatának elnöke. 

Deák Lajosné önkormányzati képviselő minden évben ellátogat adventben is a Családok Átmeneti Otthonába, hogy a tanulókkal közösen átadja az adományokat az intézményben élőknek. 

Nemcsak adventben, hanem az év minden napján támogatni kell a családokat, főleg a csonka családokat. A gyerekek önzetlenül és szeretettel teszik ezt. A szülők örülnek ennek, hogy a gyerekek megtapasztalják az adni örömét. Ezek a dolgok, amiket összegyűjtöttek a Hétvezér Általános Iskolában és a Széna téri Általános Iskolában, ezek nagyon hasznos dolgok. Nemcsak az adventi időszakban, hanem a mindennapos élethez. Különböző olyan dolgokkal készültek, amelyek gyerekeknek valók, amiket a csonka családok nem engedhetnek meg maguknak."

Érkezett liszt, cukor, étolaj is a csomagokban, amelyeket a karácsonyi sütéshez-főzéshez tudnak felhasználni az édesanyák. Erdélyi Zsuzsanna, a Családok Átmeneti Otthonának vezetője elmondta, nagy segítséget jelent az otthonban élőknek az adventi adomány. 

"Minden évben nagyon örülünk ennek a megkeresésnek képviselő asszony által. Hosszú évekre visszamenő kapcsolat közöttünk. Várjuk is már ezt a lehetőséget, mert mindig nagyon hasznos dolgokat kapunk. Mindig az aktuális gyerekek életkorához igazítottan érkeznek a játékok. Az anyukáknak pedig a mindennapi élethez, a mindennapi készülődéshez szükséges termékek pedig napi segítséget jelentenek." 

A Családok Átmeneti Otthonának legkisebb lakója szombaton született. Az intézményben hat család él, az ő karácsonyukat tették szebbé a diákok az adományokkal. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek