4 hónapnál régebbi cikk

Idén a Befogadlak Baptista Gyermekotthon lakóit lepték meg Fehérvár Angyalai
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Idén a Befogadlak Baptista Gyermekotthon lakóit lepték meg Fehérvár Angyalai

Idén is folytatódott a Fehérvár Angyalai kezdeményezés, melynek keretében ezúttal a Befogadlak Baptista Gyermekotthon lakóit ajándékozta meg Székesfehérvár Önkormányzata. A közel harminc gyermeket a Hiemer-házban zenés előadással köszöntötték a városvezetők.

Székesfehérvár még 2010-ben indította el a Fehérvár Angyalai karácsonyi jótékonysági akcióját, melynek során minden esztendőben más-más célcsoportot, intézményt köszöntenek az ünnepek alkalmából. Ezúttal a Tüzér utcai Befogadlak Baptista Gyermekotthon lakóinak tették szebbé a karácsonyt gyümölccsel, édességgel, személyre szabott ajándékokkal. A Gyermekotthon egész évben telt házzal működik, jelenleg is 48 fő lakik az intézményben, a legkisebbektől a tinédzserekig. A gyermekeket ezúttal is Székesfehérvár önkormányzati képviselői, alpolgármesterei és polgármestere köszöntötték.

Ezen alkalommal mindig az advent legszebb üzenetei jönnek elő, amikor Fehérvár Angyalai jóvoltából köszönhetjük azokat a gyermekeket, akiknek az élet sok-sok nehézséget rejtegetett már ilyen fiatalon is. Fontos, hogy örömet tudjunk nekik adni, pár nappal az öröm gyertyájának meggyújtása után – fogalmazott Cser-Palkovics András polgármester, aki felhívta a figyelmet, hogy az ajándékokat közösen, pártállástól függetlenül adják át az önkormányzati képviselőkkel, ezzel is jelezve, hogy a karácsony egy szent ünnep. Kiemelte, hogy régi, szép hagyományról van szó, melyet évről-évre örömmel rendeznek meg.

Köbli Kitti, a Befogadlak Baptista Gyermekotthon intézményvezetője elmondta, hogy a gyermekek izgatottan várták a látogatást. Igyekszünk színes programokat szervezni, kézműves foglalkozással, közös mézeskalács sütéssel kedveskedni, de ahogy egy hétköznapi család kimozdul, ellátogat a karácsonyi vásárba, ez nekik az ilyen lehetőségekben adatik meg – fogalmazott az intézményvezető. Köbli Kitti hangsúlyozta: nagy öröm, hogy ezzel a rendezvénnyel is egy kis karácsonyi hangulatot kaphatnak a gyerekek.

A Hiemer-házban rendezett ünnepségen Zabos Regina, a Fehérvár Hangja győztes énekese lépett fel.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek