4 hónapnál régebbi cikk

A teraszok, kerthelyiségek és erkélyek népszerű árnyékolója a napellenző
Fehérvár Médiacentrum fotója
topredony.hu
A teraszok, kerthelyiségek és erkélyek népszerű árnyékolója a napellenző

A terasz árnyékolása nagyon fontos, hiszen ha túlságosan odasüt a nap, akkor kellemetlen lesz egy idő után már kint tartózkodni. Pedig olyan jó a szabad levegőn elszürcsölni a kávét, vagy elfogyasztani a reggelinket!

Napközben és az esti órákban is kellemes a terasz hangulatában pihenni, de a kánikula elronthatja az egészet.

A legjobb megoldás, ha külső árnyékolót szereltetünk fel, ami segít komfortosabbá tenni az ottlétünket. Az egyik legjobban kedvelt teraszárnyékoló a Topredőny könyökkaros napellenzője, ami teraszra és erkélyre egyaránt alkalmas.

A könyökkaros napellenző tulajdonságai

Az egyszerű napernyő helyett szereltessünk fel könyökkaros napellenzőt, amely nemcsak az erkélyt vagy a teraszt fogja kellemesebb hellyé varázsolni. Még a belső terekben is sokkal kiegyenlítettebb lesz a hőmérséklet, hiszen ez az árnyékoló oda sem engedi be a napsugarakat.

Ennek köszönhetően a klímaberendezés működtetése se lesz mindig szükséges, úgyhogy költséget is spórolhatunk vele. A teraszon elhelyezett bútorokat is megvédi az UV-sugaraktól, az esőtől, tehát azok is hosszabb élettartamúak lesznek.

A könyökkaros napellenzők anyaga olyasmi, mint a vitorlavászon, tehát nagyon erős és tartós is egyben. A szálankénti impregnálásnak hála, a nagyobb esőzésektől is megóv minket. Ám havazás esetén célszerű visszahúzni, illetve ha viharos szél fúj, mert könnyen kár keletkezhet benne.

A könyökkaros napellenzők megjelenése

Egy jól megválasztott könyökkaros napellenző szép és stílusos ponyvával tökéletes kiegészítője lehet egy családi háznak. Fontos, hogy a homlokzathoz illeszkedjen a színe és a mintázata, hogy ízléses kisugárzást kölcsönözzön a háznak.

A napellenző nagyon dekoratív kávézók, éttermek, szállodák, különböző vendéglátóhelyek teraszain, kerthelyiségein is. Vendégcsalogató, mert hangulatos és barátságos légkört biztosít az adott helyre betérő vendégeknek.

Az árnyékoló esztétikumának legfontosabb tényezője a ponyva, ezért célszerű nem elhamarkodni a döntést. Érdemes élőben is megtekinteni a színmintákat, hogy a lehető legideálisabb árnyalatot és mintázatot válasszuk ki.

A könyökkaros napellenző működtetése

A könyökkaros napellenzők működtethetők motorikusan, illetve kézi erővel is. Nagyobb típus esetén javasolt a motorizálás mindenképpen. Az elektromotoros berendezéshez időjárásfüggő vezérlés is rendelhető, amivel még hatékonyabban tudunk alkalmazkodni az aktuális időjárási viszonyokhoz.

A tekerőkarral működtetett napellenző nem igényel elektromos áramot sem, ráadásul egyáltalán nem nehéz a használata. Nem kell hozzá edzőterembe járni, egy átlagember is bármikor fel vagy le tudja tekerni.

A szélérzékelővel és fényérzékelővel felszerelt könyökkaros napellenző akkor is önállósítja magát, ha éppen nem tartózkodunk a közelben. Így az sem lehet baj, ha nem vagyunk otthon, és feltámad a szél, de mi elfelejtettük a ponyvát visszahúzni. Ahogy a napsugarak sem fognak bejutni, mert automatikusan le fog nyílni a napellenző.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek