4 hónapnál régebbi cikk

Majdnem megfulladt a fehérvári férfi a szilvás süteménytől
Majdnem megfulladt a fehérvári férfi a szilvás süteménytől

A fehérvári mentők szakszerű és gyors beavatkozásának köszönhetően túlélte a 75 éves férfi az esetet.

Karácsonyi csodák a mentőknél címmel két Fejér vármegyei, szerencsésen végződő esetet osztotta meg a mentők a közösségi oldalukon. Persze nem csak ebben a két esetben kellett csodát tenniük, hiszen ahogy írják: "a mentők karácsonykor sem pihenhettek, hisz rengeteg esetet láttak el az ünnepek alatt is. Banális sérülésektől kezdve az autóbaleseteken keresztül a belgyógyászati esetekig minden helyzetben helytálltak bajtársaink, de voltak olyan esetek is, ahol a beteg csak a csodának köszönhette életét."

Ilyen volt például az egyik Fejér vármegyei cím is, ahol a bejelentő csak a kerítésen keresztül látta a kertben fekvő szomszédját, de nem tudott bejutni hozzá. A mentők perceken belül helyszínre értek, és nehéz felszerelésük ellenére gyorsan átmásztak a kerítésen, talán az utolsó pillanatban. A 70 év körüli férfi nem lélegzett, így azonnal megkezdték az újraélesztését.

Ugyancsak utolsó pillanatban sikerült megmenteni a Fejér vármegyei nagypapát is, akire szintén véletlen találtak rá rokonai a konyhában fekve. A férfi ugyanis még egy kis szilvás süteményt szeretett volna csenni magának, azonban félrenyelhetett és megfulladt. A bejelentő mindenben követte a mentésirányító utasításait, majd a perceken belül érkező mentők kezdtek emelt szintű ellátásba, hogy megmentsék a 75 év körüli férfit.

"Az elszánt küzdelem végül minkét esetben sikerre vezetett és bajtársaink stabil állapotban szállíthatták kórházba a betegeket, akik talán a karácsonyi csodának is köszönhetik életüket?!" - írják a posztban.

Borítókép: Pexels.com/Valeria Boltneva
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek