3 hónapnál régebbi cikk

Még nincs parkolóbérlet-vásárlási roham Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
Még nincs parkolóbérlet-vásárlási roham Székesfehérváron

Hétfőn véget ért az ingyenes parkolási időszak Székesfehérváron, vagyis keddtől ismét fizetni kell, ha hosszabb időre megállunk a parkolási zónákban. A 2023-as bérletek január 31-ig érvényesek. Az új idényre nemcsak személyesen, hanem online is ki lehet váltani az engedélyeket. 

Még nem indult meg a parkoló bérletekért a nagy roham, érdemes akár már a héten elintézni a bérletek cseréjét. A megnövekedett ügyfélforgalom már tapasztalható, de nem szükséges akár hosszú perceken keresztül sorban állni.

A Városgondnokság parkolási csoportjának ügyfélszolgálata szerdánként este hat óráig várja a lakosságot. 

A 2023-as évre kiváltott parkolóbérletek január 31-éig érvényesek. A lakosság december eleje óta vásárolhat új bérletet. Sokan az év első hetében érkeznek az ügyfélszolgálatra, december óta több ezer parkolóbérletet vásároltak az autótulajdonosok. 

"Az árak tekintetében nem történt változás, jelenleg a lakossági első gépjárműre kiváltható parkolóbérlet ára az 6600 forint, míg a második gépjárműre pedig 11000 forint. Ezekben az árakban sem, mint ahogy a többi parkolóbérlet árában nem történt változás" - mondta el Fenyves Balázs, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. parkolási csoportvezetője, aki hozzátette, több mint két éve elektronikus ablakrendszert alakítottak ki. A bérletek egyharmadát online vásárolták meg az ügyfelek.

"Egyszerű regisztrációt követően, a megfelelő utasítási pontokat elvégezve a parkolóbérletek kiválthatóak. Kivételt képeznek ez alól a történelmi belvároshoz tartozó területek, ez a kiemelt övezet, ahol még mindig szükséges bejönni és kiváltani a papír alapú parkolóbérletet, mivel ott a közterület-felügyelettel közösen történik a meglévő parkolóbérletek, illetve jogosultságok ellenőrzése" - hangsúlyozta Fenyves Balázs.

Akinek van lehetősége, akár tablet, számítógép, telefon segítségével megvásárolhatja a bérleteket. A Városgondnokság honlapján keresztül könnyen, gyorsan lehet bérletet igényelni. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek