3 hónapnál régebbi cikk

Hazatért a kisbárány - visszahozták az elkövetők az ellopott betlehemi figurát
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Dr. Cser-Palkovics András
Hazatért a kisbárány - visszahozták az elkövetők az ellopott betlehemi figurát

Örömteli fordulat történt a vasárnap este, a városi betlehemből ellopott kisbárány ügyében – számolt be közösségi oldalán Cser-Palkovics András polgármester.

A városvezető posztjában elmondta, hogy az eset nyilvánosságra hozatala minden bizonnyal célba ért, hiszen a kisbárányt eltulajdonító fiatalok – egy bocsánatkérő levéllel – visszahozták a Városházára a betlehemi dekorációs elemet:

„Egy nagyon emberi, nagyon jó hír reggelre:

Olvashatták tegnap, hogy vasárnap este néhány fiatal ellopta a Városház téri betlehemi jelenetből az egyik dekorációs elemet, a bárányszobrot. A köztéri kamerák felvették az esetet, az ilyenkor szükséges lépéseket megtettük, ideértve azt is, hogy nyilvánosságra hoztuk az esetet, kérve, hogy ha tudomásuk van az elkövetőkről, akkor azt jelezzék nekünk vagy a rendőrségnek.

Az üzenet célba érhetett, olyannyira, hogy az este folyamán az elkövetők egy bocsánatkérő levéllel visszahozták az ellopott bárányt a Városházára. Hiszem, hogy ez sokkal többet jelent és számít annál, mintha a rendőrség rendezte volna az ügyet. Azt mutatja, hogy ha kellett is persze némi "motiváció", végül a lelkiismeret győzött egy olcsó és méltatlan tréfa felett.

Örülök, hogy a fiatalok végül helyesen döntöttek és a hibájukat nem tetézték újabbal, inkább megpróbálták helyrehozni, sőt, beismerték és bocsánatot kértek érte. Talán mondhatjuk, hogy ez a gesztus egy jó közbiztonsági és emberi eredmény is.”

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek