3 hónapnál régebbi cikk

A Kiskút Tenisz Klub bajnokcsapatát fogadták a Városházán
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
A Kiskút Tenisz Klub bajnokcsapatát fogadták a Városházán

A Kiskút Tenisz Klub lett a Női Szuperliga bajnoka, a csapat a döntőben az MTK-t 4-1-es arányban győzte le. A bajnokokat Cser-Palkovics András polgármester a Városházán látta vendégül.

Tavaly júliusban, hat év után először lett a Női Szuperliga bajnoka a Kiskút Tenisz Klub. A csapat a döntőben a sokszoros címvédő MTK-val küzdött meg, akiket 4-1 arányban múltak felül. A siker egyben azt is jelentette, hogy 2017 után először, újra sikerült megverni azt az MTK-t, akik az elmúlt évtizedekben egyeduralkodóvá váltak a Szuper Ligában.

Cser-Palkovics András elmondta, óriási dolog, hogy sikerült megtörni az MTK által uralt női teniszt és sikerült elnyerni a csapatbajnoki címet: “Az is óriási dolog, hogy nagyon fiatal csapattal sikerült elérni, akik most léptek be a felnőtt mezőnybe. Fontos a csapatbajnokság, de legalább annyira fontos, hogy ők ebben a sportágban megtalálják a jövőjüket. Ez egy nagyon nagy motiváció lehet az utánpótláskorú fiataloknak, akik Kiskúton játszanak, vagy annak az iskolatenisz mozgalomnak, amit sikerült a Kiskúttal együtt elindítani."

Viszló Csaba, a Kiskút Tenisz Klub tulajdonos hozzátette, a jelenlegi terveik szerint a csapat nemcsak együtt marad, de még erősítés is érkezhet a keretbe: “A tenisz egyéni sportág, amelyben egyesével indulnak versenyeken a világ minden részén. Az egészet évet másfele utazzák, saját edzőkkel és amikor nyáron van ez a bajnokság, a Szuperliga, akkor jönnek össze csapatba. Úgy néz ki, hogy a csapat együtt marad, még egy utánpótláskorú játékos igazol hozzánk, és megpróbáljunk megismételni ezt a sikert.”

A Kiskút Tenisz Klub női csapatának tagjai a világ minden táján pályára lépnek: Stollár Fanny például nemsokára Indiába, Farkaslaki Hints Flóra pedig Tunéziába utazik egy versenyre.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek