2 évnél régebbi cikk

Rock ’n' Roll Félmaraton Velencén
·Egészségsport·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Lugosi Gyula
Rock ’n' Roll Félmaraton Velencén
·Egészségsport·Utolsó frissítés: undefined

Idén is a velencei óvodát támogatták azok, akik részt vettek a Bence-hegyi futáson. A verseny végén felavatták az abszolút női és férfi győztest: ebben az évben Pintér Tibor és Szabó Gréta lett a Hegy Királya és Királynője.

Évek óta megrendezi Kaufer Tamás a Rock ’n Roll Félmaraton-t a Bence-hegyen. Idén immár hetedik alkalommal rajtolt el a mezőny 8:30-kor, hogy ne a legnagyobb forróságban kelljen megtenni a választott távokat. (Ilyenkor még nincsen annyira meleg, s általában akkor kezdődik a hőség, amikor befejeződik a verseny: 11 óra körül.) Bár most az időjárás igencsak kedvező volt, mert nem sütött nagy erővel a nap és fátyolfelhős volt az ég – viszont a fülledtség mindenkire kicsit nyomasztóan hatott.

Komoly teljesítménynek számít egy kör megtétele is a Bence-hegyen a szintemelkedés miatt

Lugosi Gyula

Ennek ellenére nem szabad azt gondolni, hogy könnyedén teljesíthető volt a pálya! A szintemelkedés miatt a Bence-hegyen egy kör megtétele is komoly teljesítménynek számít!

A versenyközpont a hegy tetején helyezkedik el, így formabontó módon a versenyzők először lefele futottak, majd vissza. 2,6 km-en belül 95 méteres szintkülönbséggel találkoztak, ami igencsak fárasztó volt. A félmaratonon így összesen 400 méteres szintkülönbséggel kellett megküzdenie a vállalkozó kedvűeknek.

Remek hangulatú volt az idei verseny is

Lugosi Gyula

A sportbarátok az alábbi távokból választhattak: 500 méteres „örömfutás” (ehhez regisztráció nem kellett), 1 kör (5,2 km), 2 kör (10,4 km), 3 kör (15,6 km) és 4 kör (20,8 km). A szervezők fontosnak tartják a fiatalok részvételét is, így minden évben van gyermekfutam is! A legtöbben most 1 körre neveztek, majd a 2 körre, s jutott persze jelentkező a 3 és a 4 körre is.

Több, mint százan álltak rajthoz idén, ami közepesnek mondható.” – mondta Kaufer Tamás – „Ennek oka szerintem az, hogy az emberek a bizonytalanság miatt nem igazán szeretnek előre regisztrálni, s inkább ad hoc jelleggel döntenek az indulásról. Másrészt sok verseny elmaradt a korlátozások következtében, amiket a szervezők most pótolnak és több program egymásra csúszott. Nagy a választék és a versenyzők száma osztódik közöttük. A harmadik ok pedig az, hogy a vírus miatt az amatőr réteg alsó kategóriája teljesen abbahagyta a mozgást. Egy részük nem tért vissza, a másik részük pedig nem tudott felzárkózni és újra versenyezni. Ettől függetlenül nagyon jó hangulatú volt a Bence-hegyi futás. Egy picit persze van hiányérzet bennem a létszám miatt, de mégse vagyok elégedetlen, mert szerencsére minden versenyemet meg tudtam tartani idén, és erre a tényre koncentrálok.”

A Suhanj! Alapítvány is minden évben képviselteti magát a programon

Lugosi Gyula

Tomi hozzátette, hogy nagyon örül annak, hogy a félmaratonra minden évben jönnek mozgásukban korlátozottak, méghozzá a Suhanj! Alapítványtól népes sereggel – Budapestről. A másik nagy csapat a székesfehérvári Family Tree, mely nagy számú tagsággal képviselteti magát a megmérettetésen, a harmadik pedig a Maccabi - ők nyolc fővel jelentek meg idén.

A program végén megkoronázták a félmaratoni táv győzteseit, akik a Hegy Királya és a Hegy Királynője címet birtokolhatják egy éven át. Idén Pintér Tibort és Szabó Grétát ünnepelte a közönség – és a sporttársak.

Pintér Tibor és Szabó Gréta lett idén a Hegy Királya és Királynője

Lugosi Gyula

A futás egyébként jótékony célt is szolgált: a bevétel egy részéből a velencei óvodát támogatják - ahogyan a korábbi években is.

Végezetül meg szeretném nyugtatni azokat, akik Kaufer Tamás egészségéért aggódnak hónapok óta: Tomi ugyan hadilábon áll még a futással, ám a tüdeje teljesen rendben van, s már csak az izmait kell újra felépítenie. Jelenleg úszik és kerékpározik, s trenírozza magát a hosszútávfutásra. Reméli, hogy tavasszal már teljes erővel száguldozhat egy futóversenyen.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek