2 évnél régebbi cikk

Fejér megyei siker a görögországi amatőr MMA gálán
·Egészségsport·Utolsó frissítés: undefined
Fejér megyei siker a görögországi amatőr MMA gálán
·Egészségsport·Utolsó frissítés: undefined

Kevesebb, mint egy perc alatt kopogtatta le ellenfelét Kugler Andris a Görögországban megrendezett IMMAF MMA gálán. Az abai fiatalember a Sárosdi és az Abai Kempo SE-t képviselte a viadalon.

„Négy héttel ezelőtt tudtuk meg, hogy lehetőségünk van arra, hogy részt vegyünk az Athénban megrendezésre kerülő IMMAF MMA gálán.” – mesélte az FMC-nek Koncz Gábor, az Sárosdi Kempo SE edzője – „A szervezők többek között egy 61 kg-os versenyzőnek kerestek ellenfelet.

Amikor erről tudomást szereztünk, Andris 67 kg volt, s azt gondoltuk, hogy négy hét elég lesz a fogyasztásra. Persze, azt is meg kell említeni, hogy akkor egy deka felesleg sem volt rajta. Ennek ellenére a fogyasztás jól sikerült és végül 61,15 kg-ot mutatott a mérleg. (A súlyhatár 61,2 kg volt.) Az utolsó hét vége felé a kevés étel és a csökkentett vízfogyasztás eléggé megviselte Andrist, viszont a szenvedését kárpótolta a győzelem!”

Kevesebb, mint egy perc alatt kopogtatta le ellenfelét Kugler Andris a Görögországban

Kugler Andris FB-oldala

Az abai sportoló négy hetes felkészülése heti minimum tíz edzésből állt. Szerencsére jó formáról tudott indulni, mivel előtte hetente átlagosan hat edzésen vett részt. A felkészülésben segítségére volt az Alba Kempo Team vezetője, Polgár Tamás és csapata. Pongrácz Ádám a birkózás fogásait próbálta tökélyre fejleszteni, Birkés Árpád a boksz sparring küzdelmekben segített, Magda Dániel pedig az erőnléti résszel foglalkozott - a táplálkozással együtt.

Bevált a taktika

Kugler Andris FB-oldala

„A Sárosdi Kempo SE edzésein igyekeztünk összerakni a kéz-láb-földharcot egy egésszé, s voltak külön foglalkozásaim is Andrissal, aminek egy részét az abai csapat edzéseit megelőzően végeztük el.” – árulta el Koncz Gábor, majd kifejtette, hogy a mérkőzés végül pont úgy sikerült, ahogyan eltervezték – „Tudtuk, hogy az ellenfél komoly judo-s alapokkal rendelkezik.

A taktikánk viszonylag egyszerű volt, főleg, hogy Andris állásban és földön is teljesen képben van. Az terveztük, hogy állásból jó lenne megütni az ellenfelet, amikor jön be, majd lemenni vele a földre, hiszen úgyis azt fogja erőltetni a földes alapja miatt, és ott kellene aztán egy lábfeszítéssel befejezni a meccset.

A mérkőzés pedig pont így sikerült is. A fiúk állásból összecsaptak, Andris talált tisztábban felütés-horog kombinációkkal. Ezután földre kerültek és aláfordulva lábfeszítéssel sikerült kopogásra kényszeríteni a görögöt.

Részünkről nagy volt az öröm, az athéniak pedig kicsit csalódottnak tűntek, mert az egész mérkőzés kb. 40 másodpercig tartott. Ettől függetlenül előtte is és utána is nagyon szívélyes volt a vendéglátás részükről. Egy nagyon korrekt társaságot ismertünk meg Athénban. Szívesen megyünk máskor is.”

Kugler Andris a ringben

Kugler Andris FB-oldala

Az edző megjegyezte, hogy egy ilyen versenyen elindulni nem kis költséget jelent – gondoljunk például az utazásra és a szállásra. Éppen ezért nagyon köszönik a támogatóinknak, hogy lehetővé tették az indulást.

Andris egyébként idén e mérkőzésen kívül egyszer lépett csak ringbe: nyáron, a Siófokon megrendezett profi NoGi grappling versenyen. E viadalon csak nagy tudással rendelkező grapplerek indultak és a szabályrendszer is egy kicsit más volt, mint a megszokott: olyan technikákat is alkalmazni lehetett, melyek általában tiltottak. Az abai sportoló akkor nehezebb súlycsoportban indult, mert nem volt az ő kategóriájában ellenfél. Ennek ellenére sikerült meccset nyernie.

Koncz Gábor, Kugler Andris, Kordás István (balról jobbra)

Kugler Andris FB-oldala

Nyáron részt vett volna egy MMA gálán, de előtte nem sokkal lesérült egy edzésen, így egy időre pihenésre kényszerült. – Ahogyan most is „nyugalmi” időszak következik az év hátralévő részében. Jövőre viszont több versenyt is betervezett – külföldieket is (ha az anyagi lehetőségek adottak lesznek hozzá).

Andris egyébként folyamatosan tart edzéseket az Abai Kempo SE-nél, Székesfehérváron pedig személyi küzdősportra és erőnléti edzésekre várja az érdeklődőket.

Borítókép: Kugler Andris FB-oldala
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek