3 hónapnál régebbi cikk

Napenergia Plusz Program: nem az előregisztráció szerinti sorrendben bírálják el a támogatási kérelmeket
Napenergia Plusz Program: nem az előregisztráció szerinti sorrendben bírálják el a támogatási kérelmeket

A lakossági előregisztráció elindult, ám a pályázati felületre való belépésben a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) oldalán bekövetkezett rendszerhiba okoz fennakadást. 

A külső probléma elhárításán a teljes helyreállításig dolgoznak, több mint ezer előregisztrációs kérelem már beérkezett - emelte ki az Energiaügyi Minisztérium közleményében.

A pályázati folyamatban az előregisztrációs és a támogatási kérelmek benyújtása elválik egymástól. A kiírás szerint az előregisztráció jóváhagyásáról a támogató 15 munkanapon belül dönt. A pályázó ezután jelölheti ki a három lehetséges kivitelezőt, akik közül a rendszeren keresztül beérkező ajánlataik alapján választhat. Támogatási kérelmeket az aláírt kivitelezői szerződéssel rendelkezők nyújthatnak majd be.

A beérkező pályázatok elbírálásának, a támogatási források odaítélésének sorrendjét nem az előregisztrációs, hanem a támogatási kérelmek benyújtása befolyásolja. A Napenergia Plusz Program 75 milliárdos keretösszeggel segíti a modern napelemes rendszerek telepítését. Egy ingatlanra ebből legfeljebb 5 millió forint forrás juthat, az elnyerhető támogatás a családok beruházási költségeinek legfeljebb kétharmadát fedezheti.

Borítókép: pixabay/RoyBuri
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek