3 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári diákok rajzaival díszített naptár készült
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérvári diákok rajzaival díszített naptár készült

„Székesfehérvár, a hagyományőrző város” címmel idén is kiadták a városi diákok rajzaival díszített naptárt. A munkában résztvevő diákokat csütörtökön a Városházán köszöntötték.

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület szervezésében 25 éve minden évben kiadják a székesfehérvári gyermekek illusztrációival készült, különleges naptárt. A 2024-es, „Székesfehérvár, a hagyományőrző város” címet viselő naptárt a Táncsics iskolában tanuló diákok neves városi épületeket, köztéri alkotásokat ábrázoló rajzai díszítik. Tizenhárom lapján összesen tizenhét, szebbnél szebb rajz látható, illetve Balajthy Ferenc költő jóvoltából, minden hónaphoz egy-egy vers is kapcsolódik.

Székesfehérvár önkormányzata nevében Cser-Palkovics András polgármester fejezte ki köszönetét a kezdeményezés valamennyi résztvevőjének, szervezőjének, a rajzok készítőinek és a felkészítő tanároknak. Az alkotó fiataloknak a polgármester elismerő oklevelet, és egy kis ajándékot adott át, majd átvehették az idei naptárt, valamint Balajthy Ferenc költő névre szóló Kettőskereszt című kötetét.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek